A világ legdilisebb szárnyasa: A papucscsőrű madár

0 darab hozzászólás

Téged csábítottak már el géppuska ropogással? A papucscsőrű madár pont ilyen hangot kiadva udvarol, amiből máris láthatod, hogy nem csak a külleme formabontó, de a viselkedése is.

Az 1,2 méterre megnövő, egyébként cuki szárnyast a madárvilág huskyjának is nevezik. Míg a legtöbb jóképű ragadozómadár megjelenését tekintve fel tud mutatni legalább egy éles csőrt és hozzá passzoló karmokat, addig barátunknak már a fejszerkezete is elég retardált. Cserébe azonban roppant udvarias. Meghajol mindenki előtt, akivel csak találkozik, és előszeretettel ad ajándékokat, amilyen hülye a saját tollát. Ha azonban az anyaságról van szó, hát inkább ne tőle kérjünk tanácsokat. Itt látható két imádni való fiával, ahol a kisebbik még csak három hetes. És akinek egy ilyen nagy fej és vékonyka lábak mellett már az is kihívás, hogy egyáltalán megtartsa az egyensúlyát, nemhogy a táplálékát. Éppen ezért a szüleire támaszkodik az élelem és a víz tekintetében is. De ennél rosszabb lóra aligha tehetett volna. Mert pechjére van egy bátyja. És sajnos a papucscsőrűeknél az a családi dráma, hogy csupán az elsőszülött felnevelésére koncentrálnak, és elhanyagolják a később érkezőt. Ha az idősebb testvér enni akar, anyu azonnal rohan táplálékért. És ekkor tudod, mit csinál a bátyus? Rátámad az öccsére, és kicsinálja. Amikor anyu ezt visszatérve meglátja, mit gondolsz, mit szól? Nem hogy nem hibáztatja, de megdicséri a kölyköt. Jaj, de ügyes voltál, kicsim. Ha eddig voltak is kétségei, ez az a pillanat, amikor az öcskös ráeszmél, hogy ő csupán a B-terv. Emiatt azonban ne hibáztasd a szülőt, mert ő is csak azt a stratégiát követi, amit számos más madár is. Így maximalizálja utódai túlélési esélyét. Ami rá is fér, mert lássuk be, ilyen csirkelábakkal és ezzel a csőrszerkezettel mégis, hogy a bánatban fog meg egy halat? Hát kb. ilyen találati aránnyal, ahol a hal nem ritkán csupán egy nyavalyás bot. Nem csoda, ha ezek után úgy szétveti az ideg. Mint azt a vásárlót, akit egy nagy áruház vevőszolgálatosa a blokkon csak így nevezett meg.

Ha te ennél emberibb hangnemre, piszok jó bútorokra és számos hasznos és ingyenes szolgáltatásra is vágysz, akkor csak kattints a bionkban lévő linkre, vagy gyere el hozzánk a Marco Mobili-be.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered