Ettől silány vagy tartós egy kanapé

0 darab hozzászólás

Biztosan te is észrevetted már azt, hogy két, látszólag egyforma kanapé közül az egyik tud nagyon olcsó, a másik nagyon drága lenni. Ha még nem jöttél rá, hogy miért, akkor most elárulom.

Egy silány minőségű kezdetben még jól is kinézhet. De három-öt év múlva, vagy néha még addig sem kell várni, a szövet így megnyúlhat, vagy megkophat, akár szét is szakadhat. Ennek oka a Martindale számban keresendő, mely értékkel minden szövet rendelkezik. Nevét erről a gépről kapta, amivel a tartósságát tesztelik. Például azt mérik, hogy hányszor lehet egy fotelbe beleülni anélkül, hogy a huzat rongálódna. Egy átlagos szövet esetében ez 15-25 ezer beülés között mozog. Ez időn túl már lehet számítani szakadásra, nyúlásra, kopásra, ahogy azt itt is láthatod. Minden ezer ciklus után ellenőrzik az anyagokat, mely után ez a szám mutatja a súrlódási szintet. Értelemszerűen minél nagyobb az érték, annál jobb a szövet. Egy tízezer körüli anyag kizárólag dekorációs célokra alkalmas, mint amilyenek például a díszpárnák. És bár a 15-25 ezer közötti szöveteket gyakran használják bútorok kárpitozásához, azért légy résen, mert ezek nem elég tartósak például egy szétnyitható kanapéhoz. A leggyakrabban 25 és 50 ezer közötti értékű szövetekkel találkozhatsz, illetve a fenti anyagminőségekkel.

De ha eljössz hozzánk, akkor az általunk forgalmazott kanapékon nem ritkán ezt a számot fogod látni. Igen, jól látod, az ott 250 ezer, amiből már sejtheted, hogy nem hulladékot akarunk rád sózni. Persze nem csak ezt az értéket kell figyelembe venni egy bútor kiválasztásakor, hanem azt is, hogy mennyire ellenálló például a háziállatok körmével szemben. Sikítsunk-e, ha ráömlik a vörösbor, azaz milyen felületkezeléssel rendelkezik. A mi bútoraink ezeken a teszteken is átmentek. Akárcsak Luciano kanapénk. Amit ha eljössz hozzánk Veszprémbe, több száz más bútorunkkal egyetemben ki is próbálhatsz.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered