Az otthonod értékét nem az a pénz határozza meg, amit belefektetsz!

0 darab hozzászólás

Öcsém, igazi lúzer vagy, ha 40 éves korodig nem tudsz összehozni egy ilyen házat. Na ez az a mondat, amit soha senkinek ne higgyél el, és főleg magadat ne ostorozd efféle ostobasággal azoknak a luxusingatlanoknak a láttán, amikkel lépten-nyomon bombáznak a neten.

Ha csak egyetlen gondolattal járulhatok hozzá az otthonod szépítéséhez és a mentális egészségedhez, akkor az az, hogy az otthonok értékét nem az a pénz határozza meg, amit belefektetsz. Ízlelgesd csak! Az értékét nem az a pénz határozza meg, amit belefektetsz. Szándékosan nem azt mondtam, hogy a házad, a lakásod, hanem az otthonod értékét, ahol a legjobban érzed magad, ahol megnyugszol, ami számodra a béke szigete. Nem leszek álszent. Igen, a pénz segíthet abban, hogy létrehozd azt az álomteret, amire vágysz. De én gyakran látok olyan ingatlanokat, amik sokkal inkább a vagyont, se mint az ott élők személyiségét tükrözik. Hova tovább, egy kaptafára lélektelenül berendezettek, te ne ess ebbe a hibába, hiszen a valódi értéke az önkifejezésekből fakad. Az otthonod a te meghosszabbításod. Gondolj rá úgy, mint egy ruhára. Azt kell, hogy tükrözze, hogy te ki vagy. Én például a látszat ellenére kifejezetten introvertált alkat vagyok. Szeretek az otthonomban bekuckózni, olvasni, filmeket nézni, éppen ezért nem a társadalmi elvárásokhoz, hanem a saját szokásaimhoz igazítottam a nappalim berendezését. Az értékteremtés legjobb módja ugyanis az, ha hallgatsz a szokásaidra, és arra, hogy mit szeretsz, és így hozol létre egy életteret. Ehhez mutatok neked most néhány hangulattáblát, más néven moodboardot, és figyeld meg, hogy az ott látható színek, formák, anyagok, bútorok milyen érzést váltanak ki belőled.

Az otthonod berendezését illetően, amelyik a leghívogatóbb a számodra, abba az irányba érdemes elindulnod. És ne feledd, nem kell vele senkinek semmit bizonyítanod. 

 

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered