A világ legmegosztóbb bútora

0 darab hozzászólás

Annál morbidabb dolgot, mint amit most mesélek el, ma már tuti nem fogsz hallani. Így az érzékenyebbeknek előre szólok, hogy inkább görgessenek el. Gondoltam, hogy maradsz. Oké, akkor csapjunk bele.

Történetünk főhőse William Warren, termék és bútortervező, aki különösen nagy hangsúlyt fektet az általa tervezett bútorok használhatóságára, és hogy érzelmi élményt is ki tudjon velük váltani. Ezt a design székét elnézve még nem foghatunk gyanút. De ez a szintén általa tervezett hamutál már sejtett valamit a humorából. És abból a koncepcióból, hogy a tárgyaival elgondolkoztasson bennünket az élet értelméről. Íme a szóban forgó tárgy, egy könyvespolc, ami a polcok egy életre fantázianevet kapta, ami elsőként 2005-ben mutatkozott be egy londoni design fesztiválon, ahol a közönség soraiból csak egy dolgot nem váltott ki, közönyt. Volt, aki az újrahasznosítás csúcsának találta, más elég praktikusnak, amennyiben nem félsz a kaszástól. Mert ebből a polcból, ha a felhasználónak már többé nincs rá szüksége, légy erős, ez állítható össze. Igen, pontosan az, mint aminek látszik. Melynek termékismertetője nemcsak az összeszerelés menetét, de a mögötte meghúzódó szándékot is ismerteti a vásárlóval, mely szerint bár tudja, hogy az ötlet kissé morbid, de végül is mindannyiunkra ez vár. És ha eljön az elkerülhetetlen, miért ne egy olyan tárgyat vigyünk magunkkal az utolsó útra, mely a számtalan karcolásával és kávéfoltjával az évek alatt hozzánk nőtt. A koncepció sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tervezők felajánlására megrendelők százai adták meg a személyes méreteiket, hogy azok alapján személyre szabhassák a könyvespolcaikat.

Na, ilyen bútort mi biztosan nem fogunk az igényeidre szabni. De ha egy olyan konyhát, kanapét vagy ágyat szeretnél, amilyen másnak nincsen, akkor kattints a bionkban lévő linkre, mert akár most is foglalhatsz hozzánk ingyenes időpontot bútortervezésre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered