A világ 7 legbizarabb karácsonyi dekorációja

0 darab hozzászólás

Kitalálod, hogy mi a közös az uborkában és Angela Merkelben, miközben éppen a dolgát végzi, hogy bizonyos kultúrákban mindkettő karácsonyi dísz. Tarts velem, mert most bemutatom a világ legbizarrabb karácsonyi dekorációit. A videó végén majd írd meg, hogy melyiket ismerted, illetve mi volt a legviccesebb, amivel eddig találkoztál.

Ki gondolná, hogy az USA-ban nem csak üveggömbök, de uborka is fityeg a fán, ami egyben egy játék kelléke is. A felnőttek karácsony reggelén felteszik ezt a szokatlan díszt a fára, majd az a gyerek nyithatja ki az első ajándékot, aki a leghamarabb megtalálja. Mivel a december az ausztráloknál a nyár közepére esik, nem meglepő, hogy a tenger élővilága is visszaköszön a dekorációkban. Így gyakran kagylókat aggatnak a fenyőfára. A kenguruk által húzott szán és a félmeztelen Mikulás már csak hab a tortán. Ukrajnában a karácsonyfákat pókok és pókhálók díszítik, ami egy szép melengető hagyományban gyökerezik. Egy özvegyasszony túl szegény volt ahhoz, hogy feldíszítse a karácsonyfát a családja számára. De másnap arra ébredt, hogy a fát pókhálók díszítik, ami a reggeli napfényben ezüstre és aranyra változott. A spanyol családokhoz két héttel szenteste előtt érkezik meg ez a különleges farönk. A családtagok letakarják és az ünnepekig gyümölcsökkel és édességekkel etetik. Majd karácsonykor a gyerekek egy dalt énekelve botokkal kezdik ütlegelni, és arra kérik, hogy ürítse ki a beleit, mert ebből jönnek ki az ajándékok. A görög városokban nem gyakran találunk karácsonyfát a központban. A görögök inkább egy feldíszített csónakot raknak ki helyette. A brit ünnepi asztalok elengedhetetlen kelléke pedig ez a csomagolópapírba bugyolált cső, amit aztán apró poénos ajándékokkal töltenek meg. A bennük rejlő ajándékokat pedig úgy tudják kivarázsolni belőle, ha két oldalt meghúzzák. Ami azonban minden képzeletet felülmúl, az a katalán betlehemek rendszeres résztvevője. A figura, aki épp a dolgát végzi. Rengeteget találunk az üzletek polcain, mely nem kegyelmez ilyen helyzetben bemutatni politikusokat, hírességeket, vagy éppen vallási vezetőket.

Ez egyszer egy poénnak még elmegy, de ha ennél hasznosabb ünnepi dekorációban gondolkodsz, akkor lepd meg inkább valakit ajándékkártyánkkal, amiből ennél praktikusabb és időtállóbb lakberendezési kiegészítőket is vásárolhat.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered