9 szuper világítási ötlet a KONYHÁDBA

0 darab hozzászólás

Ha azt szeretnéd, hogy szintet lépjen a konyhád, akkor most megmutatom, hogy hogyan érheted ezt el 9 zseniális világítási megoldással.

Azzal gondolom nem mondok újat, hogyha rendben tudod tartani a szekrényed tartalmát, akkor érdemes a felső üveges szekrényekbe világítást tervezni. De ne akárhogy! Ha az általános világítási rendszer részeként szeretnéd használni, akkor a kapcsolóját olyan helyre helyezd, ahol könnyen elérhető a helyiségbe belépve. Akkor sem kell lemondanod a szekrényvilágításról, ha a patikarendet nem tudod, vagy nem akarod kivitelezni. Ekkor egyszerűen válassz ilyen bordázott üveglapokat a szekrényekbe, amik csak sejtetni engedik a tartalmát és jótékonyan elrejtik az esetleges kupit. A tömör homlokzatú szekrényajtóknál is alkalmazhatsz belső világítást, ami akkor a leghatékonyabb, ha a kinyitásakor bekapcsol. Ehhez csak helyezz érzékelőket az ajtókba, és amikor kinyitod a villany felkapcsol, amikor nincs használatban, akkor pedig ki. Ha ehhez hasonló süllyesztett spotokat helyezel el a szekrényben, a fény kevésbé egyenletesen oszlik el a szekrény belsejében, ami nem túl hasznos, ha keresel is benne valamit, de dísztárgyak kiemelésére tökéletes. Ezzel szemben a LED szalagos világítás egyenletes fényt ad, könnyen felszerelhető és ezáltal szépen kiemeli a konyhád egyes elemeit. A világítási ötletek azonban nem korlátozódhatnak a korpusz belsejére. Szerelj világítást közvetlenül a faliszekrény alá. Ez használható a munkalapok feladatmegoldásának kiegészítésére is, de a legjobban egy dekoratív világításként működik, főleg egy olyan otthonban, ahol a nappali és a konyha egylégterű. A hangulatos kiemelő világítások másik példája a világító csíkok elhelyezése a szekrények hátuljára. Egy ilyen háttérvilágítás nem csak mélységet ad a helyiségnek, de a lágy, szórt fény hangulatos légkört is teremt. Ott tud igazán érvényesülni ez a hatás, ahol egy olyan magas szekrény mögé kerül, ahol fehérek a falak és a mennyezet is. Az én személyes kedvencem pedig az, amikor a LED-ek a pult túlnyúlása alá, vagy a konyhasziget lábazata köré kerülnek elhelyezésre. Egy nagyobb konyhasziget robusztus méretét pedig azzal is lehet ellensúlyozni, ha dekoratív világítófülkéket alakítasz ki benne, ami különösen akkor látványos, ha máshol a konyhában nem égnek a lámpák. És hogy milyen színű fényt érdemes használni a konyhaszekrények megvilágításához? A meleg fehér 2500 Kelvin körüli a legideálisabb a környezeti és a hangulatvilágításhoz, míg a hidegebb tónusok jobbak a feladatmegvilágításhoz. Ha pedig ezen tippek közül csak egyet is megfogadsz, máris hozzátettél a konyhád luxusához.

Amihez most a Marco Mobili is hozzá tud járulni ezzel a hatalmas 70.000 forint értékű Beauty csomaggal. Ehhez csak kattints a bio-ban lévő linkre, és pörgesd meg a Marco Mobili szerencsekerekét a Messengerben a "kezdés" gombra kattintva, ahol minden pörgetés nyer. Siess, mert főnyereményünket bármikor kipörgethetik, és ez a szerencsés akár te is lehetsz!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered