6 hihetetlen tény Dubajról

0 darab hozzászólás

Mit szólnál hozzá, ha a külföldi nyaralásod azért hiúsulna meg, mert azzal az indoklással, hogy túl vonzó vagy, kiutasítanának az országból?

Omar Borkannal, aki hát tényleg nem csúnya, pontosan ez történt meg. Ám ez csak egy dolog abból a hatból, amit biztosan nem tudtál Dubai-ról. Köztük azt, hogy itt működik a világ első, egyébként német gyártmányú ATM automatája, amiből nem pénzt, hanem aranyat lehet kivenni. És ugyancsak Dubai büszkélkedhet azzal a bankjeggyel, ami valódi 24 karátos aranyat tartalmaz. Ezek után talán meglepő, hogy aranya bár van, postai szolgáltatása nincs, mert nem rendelkeznek klasszikus címrendszerrel. Irányítószámok és utcanevek helyett ehhez hasonló utasításokkal azonosítják be a címzetteket. A versenypályákon pedig nem lovak, hanem tevék állnak rajthoz. Amiket mit gondolsz, kik hajtanak? Ilyen, vagy ezeknél kisebb robotzsokék. Az is egyedülálló Dubai-ban, hogy az uralkodó zéró adósságtolerancia politikája miatt, ha valaki elfelejti befizetni a törlesztőrészleteit, akkor vagy börtönbe kerül, vagy kitoloncolják. Ennek köszönhető, hogy csak Dubai-ban találkozhatunk az utcákon magukra hagyott luxus járművek tömegeivel. A Saría-törvény miatt ugyanis a pórul járt emberek inkább a kocsijaikat hátrahagyva elmenekülnek, semmint hogy bevonuljanak a börtönbe. Bár az ottaniak némelyike sokkal inkább hajaz egy ötcsillagos luxusszállodára, semmint egy fogdára. És Dubai nem csak ebben egyedülálló. A nyilvános WC fogalmát is új szintre emelte. Ott ilyen is lehet egy átlagos illemhely. Benne zuhanyzóval és jacuzzival, amihez fogható kényeztetésben, ha nem is DubaI, de a Marco Mobili jóvoltából most neked is lehet részed.

Mert ezt a hatalmas, 70.000 forint értékű Beauty csomagunkat most akár te is megnyerheted. Ehhez csak kattints a bio-ban lévő linkre, és pörgesd meg a Marco Mobili Szerencsekerekét a Messengerben a "kezdés" gombra kattintva, ahol minden pörgetés nyer! De siess, le ne maradj, mert főnyereményünket bármikor kipörgethetik, és ez a szerencsés akár te is lehetsz!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered