6 baki, amivel kinyírhatsz egy hosszú, keskeny nappalit

0 darab hozzászólás

Túl keskeny, ellenben hosszú a nappalid, és nem tudod normálisan berendezni? Tudom, hogy ilyenkor nagy a kísértés, hogy rápasszírozzuk a bútorokat a falra, ami csak egy, abból a hat hibából, amit ilyenkor a legtöbben elkövetnek. De ha megfogadod a tanácsaimat, te ezeket elkerülheted.

Nulladik lépésként gondold végig a közlekedési útvonalakat. Az sem jó, ha nyílegyenes, és az sem, ha egy akadálypályán át vezet az út, a szoba egyik végétől a másikig, mint ahogy itt is látod. Hozz létre inkább egy ívelt útvonalat. Például úgy, hogy az ülőbútorokkal két különböző helyre osztod fel a teret. Aztán húzd el a bútorokat a faltól. Azt hihetnéd, hogy ettől még keskenyebb lesz a szoba, holott egy szűk nappaliban a falhoz támasztott bútorok sokkal inkább hangsúlyozzák a szoba hosszát. Törekedj rá, hogy a szoba közepe ne maradjon üres. Ha a kanapéd nem túl nagy, a szoba pedig nem extrém keskeny, akkor az a legjobb, ha a kanapét beforgatod úgy, ahogy itt is látod. De az is szuper megoldás, ha egy L vagy U alakú ülőfelületet hozol létre, ami megszakítja a szoba hosszát. Felejtsd el a téglalap alakú dohányzóasztalokat és úgy általában a szögletes kiegészítőket. Használj kisebb kör alakú asztalokat, vagy kör alakú puffokat, gyerektükröket, vagy gömbölyded grafikákat a falakon, körkörös mintázatú szőnyegeket és lekerekített világítótesteket. Ne egy megbonthatatlan, funkcionális térben gondolkodj! Ha csak lehet, oszt fel a szobát zónákra. Ehhez pedig ne kizárólag bútorokat használj, hanem szőnyegeket és új alkotásokat. De közben a szoba ne úgy nézzen ki, mint egy bútorraktár. Csak annyit helyezz el benne, amitől még nem jön ki a klausztrofóbiád. És jusson eszedbe, hogy függőleges tere is van a szobádnak. Választhatsz egy magasabb könyvespolcot, hosszú függönyöket, ami optikailag emelni és nem nyújtani fogja a helyiségedet. Vagy helyezz el ugyanezen célból a falon a mennyezethez közelebb képeket.

További hasznos lakberendezési tippekért és érdekességekért kövess minket, illetve kattints a bio-ban lévő linkre, és nézd meg, hogy milyen különlegességekkel várunk még.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered