3 drága hiba lakásfelújításkor

0 darab hozzászólás

Ha most újítod fel a lakásodat, vagy éppen tervezed, akkor figyelj, mert elmondok három olyan hibát, amit ha elkövetsz, sokba kerülhet.

A falakra, padlóra, mennyezetre, helyiségenként három, maximum négy anyagot válassz, ha azt szeretnéd, hogy az otthonod elegáns legyen. Ezeknek az anyagoknak pedig harmóniában kell lenniük egymással. Az nem szerencsés, ha a helyiségekre külön-külön ránézve nem látszik, hogy azok összetartoznak, hogy egyáltalán egy lakáson belül találhatóak. Gyakori hiba még az anyagváltás nem megfelelő megoldása. Ez csak akkor szép, ha látványos a két anyag közötti különbség, de nem úgy, mint itt. Egy famintás burkolatot leváltani egy másik árnyalatú, de szintén famintás burkolattal nem jó ötlet. De az sem, ha egy mintás padlólaphoz egy szintén nagyon mintás falburkolatot választunk, mint itt. Egy erőteljes anyagot mindig egy visszafogottal párosíts. A színek kiválasztásakor ne ess bele abba a hibába, hogy követed a divatot. Amiket itt látsz, kétségkívül nagyon trendiek, de vizsgálatok is igazolták, hogy amennyiben egy helyiségen belül elhelyeznek egy élénk színű fotelt és egy neutrálisat, akkor bár kezdetben az emberek az élénk színűre szeretnének leülni, később átvándorolnak a semlegesre. A túlzottan mintás anyagokat és színeket ugyanis nagyon könnyen meg lehet unni. Így célszerű olyanban gondolkodnod, ami már korábban is tetszett, és el tudod képzelni, hogy 10 év múlva is fog. Ha persze neked ez a lila, akkor hajrá, csak tudd, hogy mit miért teszel. Mivel manapság az építőanyagok áraiban és a szállítási határidőkben határ a csillagos ég, fontos, hogy mindet időben kezdj el megrendelni. Ha ugyanis kapkodva, innen-onnan szerzed be a termékeket, esetleg úgy, hogy élőben nem is láttad, belefuthatsz érdekes hibákba. Például egy arany mosdócsaptelep és egy szintén arany zuhany csaptelep egészen más fényű és árnyalatú lehet, csak azért, mert másik gyártótól vetted. Ha ezek aztán összetalálkoznak a fürdőszobában, az nem lesz fáklyás menet. Arra is ügyelj, hogyha például aranyszínű mennyezeti lámpát választasz a nappaliba, akkor az étkezőbe is aranyszínűt, esetleg fehéret, feketét, de semmiképpen sem krómot, bronzot vagy rosegold-ot.

Ezek az apró részletek ugyanis legalább annyira fontosak, mint egy jó koncepció. Amiben ha elakadtál, kattints a bionkban lévő linkre, és foglalj hozzánk időpontot ingyenes bútortervezésre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered