13 dolog, amit nem tudtál Szigligeti Ivettről

0 darab hozzászólás

Ivett világa

Szigligeti Ivett - @ivett_szigligeti - neve bizonyára sokaknak ismerősen cseng, hiszen 2017-ben a Magyarország szépe - Miss World Hungary szépségverseny döntőjében a szakmai zsűri döntése alapján joggal került be az 5 legszebb lány közé, és még ugyanebben az évben elindult modell karrierje is. Ám ami még ennél is fontosabb, hogy időközben édesanyává vált, ami sok tekintetben megváltoztatta az életét, egyet kivéve: töretlenül rajong a lakberendezésért és otthonát folyamatosan csinosítja.
Az alábbiakban Ivettel az otthonról és a terveiről beszélgettünk.

1. # Akik követnek téged, azon tudják rólad, hogy folyton a fejedbe veszel valamit, és mindig igyekszel átalakítani valamit az otthonotokban. Mi volt a legutóbbi dolog, amit megváltoztattál a házban?

Imádok csinosítgatni, rendezgetni. Ez az egyik olyan dolog az életembe, ami teljesen feltölt. Elkerülhetetlen, ha esetleg olyan helyen járok, hogy ne kukkantsak be egy home decor boltba, ahol kedvemre vásárolgathatok kiegészítőket. Szeretem mindig új dolgokkal feldobni az otthonunkat. A legutóbbi talán nem is változtatás volt, sokkal inkább egy plusz, ami hozzájárul az otthonunk „meleg” hangulatának megteremtéséhez. Megálmodtam magamnak egy „én-idő” sarkot, ahova néha napján bekuckózhatok, elmélkedhetek, vagy csak elszürcsölhetek egy finom kávét. Egyszerűen imádom!

2. # Melyik az a lakás kiegészítő, dekorációs elem, amit a leggyakrabban vetsz be, és ami számodra az otthon melegét szimbolizálja?

Egyértelműen a gyertya. Az illata, a melegség és a hangulat, amit sugároz, egyszerűen fantasztikus. Ez az a dekoráció, ami mindig és mindenkor megtalálható a lakás minden szegletében, alkalomnak, évszaknak és hangulatnak megfelelően.

3. #Az emberek ízlése nem bebetonozott, adott időszakokat követen általában változik. Mi az, amit pl. 5 évvel ezelőtt nem tudtál volna elképzelni, hogy viselni fogsz, de ma már előszeretettel hordasz?

Egyelőre nem igazán tudnék olyan darabot mondani, ami miatt gyökeresen megváltozott az ízlésem. Nem feltétlenül igaz rám, hogy követem divatot. Mindig igyekszem az alkalomhoz és az életkoromnak megfelelően öltözködni, és ez az évek alatt nem sokat változott. Szerintem van egy „sajátos” stílusom, amit szeretek, és egyelőre nem is szeretném megváltoztatni.

4. # Ugyanezt a kérdést az otthonotokra lefordítva: Van-e olyan dekorációs eleme a lakásnak, amit csak nem olyan régen kedveltél meg?

Mindent imádok ami bútor, kiegészítő, dekoráció. Egyedül talán a színeket nem mertem annyira bátran használni, mint most. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy sokkal többet veszek olyan színű dekorációkat, amiket előtte talán sosem mertem volna leemelni a polcról.

5. # A gyermeketek megszületése óta, vagy annak következtében változott-e, és ha igen, miben az otthonod színvilága vagy stílusa?

Próbáltam sokkal praktikusabb termékeket, lakás kiegészítőket választani. Számomra nagyon fontos a rend, és azt tudjuk, hogy egy pici gyerkőc mellett igazán nehéz rendet tartani a játékok tömkelegében. Viszont beszereztem több olyan tárolót, ami rendkívül jól passzol az otthoni hangulathoz, stílushoz és pikk-pakk el lehet rejteni bennük a sok játékot. Ha a színvilágban nem is, de stílusban annyit változott, hogy sokkal gyermekbarátabb lett, hiszen mindent úgy alakítottunk ki, hogy Narának is elérhető helyen legyen minden, és persze semmiképp se legyen balesetveszélyes.

6. # Ha egy másikat kéne mondanod, mint a jelenlegi, melyik az a lakberendezési stílus, amit még szívesen kipróbálnál, mert közel áll az egyéniségedhez?

Jelenleg a mediterrán és a skandináv stílusjegyek találhatók meg az otthonunkba. Ezeket próbáltam ötvözni. Igazából ezzel mindig meggyűlik a bajom, hogy pontosan melyik stílusjegyet ragadjam meg, mert mindegyikben van valami, ami igazán megfog. Összeségében viszont nagyon fontos szempont számomra az összhang, hogy minden passzoljon mindenhez. Ezt például mindig szem előtt tartom. Jelenleg a fehér és a tölgy színek dominálnak nálunk, amit azért imádok, mert könnyen fel lehet dobni bármilyen színnel, kiegészítővel. Emellett nagyon szeretem az egyszerű, letisztult stílust, hiszek a „kevesebb, néha több” elvében is. Így ha egy másik stílust kellene választanom, az a modern / minimál stílus lenne.

7. # Melyik helyiség a kedvenced az otthonotokban?

Egyértelműen a kislányom szobája. Mérhetetlen nyugalmat áraszt és ez volt számomra a legfontosabb, hogy egy biztonságot nyújtó kis kuckóban hajtsa minden este álomra a fejét. Szerettem volna egy igazi kincses dobozt neki, ami egyben babás, kislányos és csajos is. A fehér, púder rózsaszín és világosszürke színek dominálnak nála. Ügyeltem arra is, hogy minden számár fontos dolog elérhető helyre kerüljön, hogy jól érezze magát ott a játékidő alatt is, és minden az ő kényelmét szolgálja.

8. # Hol időzöl a legtöbbet? Melyik a kedvenc bútorod és miért éppen az?

A legtöbb időt a családdal a nappaliban töltjük, ez a mi kis „központunk”. Itt kezdjük el együtt a napot, és itt is fejezzük be. Itt van a legtöbb játékidő, itt kuckózunk be mesét nézni és itt beszéljük át a nap történéseit. Számomra ez nagyon fontos, hiszen szeretem a rendszert az életünkben, és ehhez ez is hozzájárul. Itt szokott általában a legnagyobb káosz is lenni, így az egyik kedvenc bútorom a játéktároló, ahova minden nap végén szépen bekerülnek a játékok. Iszonyú rend és tisztaságmániás vagyok, és erre próbálom nevelni egészen pici korától Narát is, mert azt gondolom, hogy fontos a rendezett környezet a kiegyensúlyozott élethez.

9. # Kinek az elképzelései valósultak meg leginkább közös otthonotok kialakításakor? A tied vagy a párodé?

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy az enyém! ☺ Miki, a párom egyébként abszolút bízik az ízlésemben, nyugodt szívvel bízott eddig mindent rám, és sosem csalódott még. Mindig figyelembe vettem, hogy bizonyos helyiségek úgy kerüljenek kialakításra, úgy legyenek berendezve, hogy mindannyiunk igényeinek megfeleljenek. Tudom, hogy Mikinek is vannak olyan fontos szempontjai, számára fontos, és amikor tervezgettük az otthonunkat, ezeket szem előtt tartva gondoltam végig mindent.
Természetesen a megvalósítás előtt mindent átbeszéltünk, és csak azután lett véglegesítve miután megegyezett a véleményünk.

10. # A nők többnyire két okból rendezik át a lakásukat: örömükben vagy bánatukban. Téged mi motivál általában az átalakításban?

Amikor arra a döntésre jutok, hogy valamelyik helyiséget egy kicsit átrendezném, akkor mindig az dob fel igazán, hogy ugyanaz az imádott otthonunk marad meg, de mégis valahogy „új” lesz. Szerintem nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy szeretem az új dolgokat, mert az mindig eltér a megszokottól. Ezek számomra apró örömök az életben, főleg azért, mert egyedül szoktam mindent kitalálni és a végeredmény láttán hatalmas sikerélmény tölt el. Jó érzés, hogy az elképzelt álom megvalósult. Nagyon nagy örömmel tölt el, ha egy kis inspirálódás után átalakíthatok, csinosítgathatok valamit.

11. # Azt tudjuk rólad, hogy szereted, ha az otthonod tökéletes, tiszta, rendezett. Mi az, ami nélkül szintén elképzelhetetlen az élettered?

A szeretteim nélkül elképzelhetetlen lenne az életterem. Nagyon fontos számomra a család. Csakis az igazi családi szeretet tudja megtölteni boldogsággal az otthont.

12. # Ha egy lakatlan szigetre kéne költöznöd, ahova csak 5 dolgot vihetnél magaddal a lakásból, mit választanál?

Könyv, iránytű, kés, kötél, víztisztító. Biztosra mennék a túlélésért! ☺

13. # Az otthonod átalakítása mellett mi az, amit még a fejedbe vettél, hogy a közeljövőben megvalósítod? Van-e bármilyen, velünk is megosztható álmod-terved? Mivel rukkol elő legközelebb Szigligeti Ivett?

Ezt nagyon jól látjátok, tényleg mindig van valami, amit a fejembe veszek, és véghez is viszem. A legújabb tervem, ami már folyamatban is van, egy Youtube csatorna indítása, amivel a követőim számár nagyobb betekintést engedek az életünkbe. Rengetegen kértek már pl. "home tour" videót, amiben megmutathatom, hol élünk, melyik szoba milyen, és miért éppen azokat a bútorokat választottam. Mivel imádom ezt a témát, örömmel vágtam bele a csatornám elindításába, ahova folyamatosan frissülő videókkal érkezem majd több témában is. Ilyen például a „cleaning motivation” videó, amivel kapcsolatban már többen is írtak nekem. A visszajelzések szerint öröm nézni az IG felületemen azokat a tartalmakat, ahol meg merem mutatni, hogy annak ellenére, hogy mennyire imádom a tisztaságot és a rendet, mekkora káosz tud nálam is kialakulni. Ezután pedig érkezik az „utána” képkocka a végeredményről, amit még számomra is öröm nézni. Volt aki már azt írta, miattam pattant fel a fotelből takarítani egyet, annyira meghoztam a kedvét a rendrakáshoz.
Nagyon hálás vagyok a rengeteg kedves követőmnek, akik arra bíztattak, hogy ebbe is merjek belevágni. Bízom benne, hogy szeretni fogja a tartalmakat mindenki, és örömmel követik majd a csatornámat!

IVETT TOP 5 KEDVENCE


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered