1 konyha, 6 mennyezeti dekoráció

0 darab hozzászólás

Tudod, hogy mi az, amire egy konyha felújításakor a legritkábban gondolnak? A mennyezet díszítésére pedig az egy igazi esztétikai csodafegyver. Most ennek kihasználására mutatok 6 ötletet.

Hogy a mennyezet nem csak fehér lehet, az egy dolog. De ha egy jó festéket még egy álmennyezettel is összepárosítasz, az nem csak színt visz a konyhába, de egyfajta demarkációs vonalat is képez egy egylégterű otthonban. Kiemelve a konyha területét a szoba többi részéből. A színeken túl azzal is extra dimenziót hozhatsz a térbe, ha a mennyezetet parkettával burkolod, ahogy itt is látod. De használhatsz falpaneleket is, amiknek a lécei közé becsempészhetsz észrevétlen  led csíkokat. Így a konyha mennyezete nem csak dekorációs elem, de a kellemes fény forrása is. Ha a falpanelt lefuttatod a mennyezetről a falra, azzal ugyancsak kijelölheted az egyes funkciók határvonalait. Ne ijedj meg a tapétától se! Egy tapéta mintája, textúrája színe karakteressé teheti a mennyezetet. Feltéve, ha a környező falak homogének. Egy függesztett polc pedig nem csak helyet szabadít fel a munkapulton vagy a szekrényekben, de vonzó, vizuális pontot is teremt a helyiségben. Amin elhelyezheted a kedvenc konyhai eszközeidet vagy a növényeidet. És végül ne feledkezzünk meg a díszlécekről, stukkókról sem, amikre sajnos több a rossz, mint a jó példa a hazai vizeken, pedig ha ízlésesen vannak elhelyezve, az úgynevezett Hausmann-effektust létrehozva eleganciát kölcsönöznek a térnek.

Ha tudni szeretnéd, hogy mi mindentől lesz még jó egy konyha, akkor kattints a bionkban lévő linkre, és jelentkezz ingyenes online konyhatervezési workshopunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered