Travertin. A belsőépítészet legnagyobb trendje.

0 darab hozzászólás

Kíváncsi vagy rá, hogy melyik az a burkolat, ami baromi elegáns, ellenálló, kültéren, beltérben is használható, padlóra, falra is rakható, de akár még kád, vagy dohányzóasztal is készülhet belőle.

Ez a travertin, ami most a legnagyobb belsőépítészeti trend lesz, és szerintem az egyik kedvenced is. A travertin egy porózus, üledékes mészkő, ami még nem olyan nagyon elterjedt nálunk, pedig már az ókori rómaiak is ismerték, és a márvány után a második legnépszerűbb, amivel a Szent Péter Bazilikától a Trevi-kútig számos helyen találkozhattál már. Könnyebb, mint a márvány, ugyanakkor nagyon tartós és ellenáll az időjárás viszontagságainak is. És talán nem is gondolnád, de remek hő és hangszigetelő. Ráadásul a színskálája is lenyűgöző. Függően attól, hogy hol bányásszák színe a krémtől a vörösig terjed. Természetesen ez a kő sem mindenható. Mivel könnyen megmunkálható, a karcolásokra és a vegyszerekre is érzékeny, de ez impregnálással kiküszöbölhető. Cserében nem ég le, nem rozsdásodik, nem rohad el, és nem változtatja meg a színét. Éppen ezért kültéren úszómedencék, vagy teraszok burkolására is kiváló. De remekül mutat egy konyhában, vagy a fürdőszobában, ahol még kád is készülhet belőle, mert többek között csúszásmentes is, vagy a nappaliba olyan kis bútor, mint ez a dohányzóasztal.

A travertin kétféleképpen vágható. Az egyik vágás vonalakat hagy, a másik különböző tónusokat és színátmeneteket, mint ahogy azt itt is látod. Választható belőle számtalan textúrájú burkolólap. Például ilyen kanyargós vonalakkal faragott, ami így mutat felrakva. De lehet egy levél stilizált változata, amiben a botanika részletei elevenednek meg, és végül még egy érv a travertin mellett. A négyzetméter ára nem sokkal drágább, mint a tégláé vagy a betoné. Hosszabb távon pedig mindenképpen kifizetődőbb, mert ha ezt használod, valószínűleg soha többé nem kell költened a padló vagy a terasz burkolatára, hiszen kevés karbantartást igényel, ellenáll a foltoknak, egyszóval elpusztíthatatlan.

Akárcsak az általunk forgalmazott prémium minőségű bútorok, amikről a vásárlóink ilyen véleménnyel vannak, és akik között talán már te is ott vagy. 

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered