Terápiás bútortologatás- 7 ok, amikor hasznos

0 darab hozzászólás

Gondoltad volna, hogy amikor házimunkát végzel, azt időnként csak azért teszed, hogy megoldást találj az életedben egy egészen más problémára? Most következzék az a hét ok, amiért jó dolog időnként a lakásodat átrendezni.

A gyalogos forgalom bizony megviseli a szőnyegeket és a parkettás padlókat. A bútorok átmozgatásával azonban elrejthetők ezek a hibák. Illetve szabaddá tehetők olyan területek, amiket eddig egy berendezés elfoglalt. Őszintén, mikor takarítottál egy nagyobb szekrény mögött? A bútorok átrendezése erre is tökéletes lehetőséget kínál. Ezt elég évente néhány alkalommal megtenni, például lehet az évszakok változásához is igazítani. Csak azáltal, hogy ugyanazokat a bútorokat máshova helyezed át, megváltoztathatod a szobád méretét. Persze csak optikailag. Illetve sokkal harmonikusabb és praktikusabb is lehet az új elrendezés. Ez a nappali éjjel volt eredetileg, és ilyen lett a bútorok átmozgatása után. Rég elfeledett dolgokra is rá lehet így bukkanni, amik kifejezetten jól jöhetnek, ha éppen rossz passzban vagy. A lakás átrendezése abban is sokat segíthet, hogy elfogadd az életed más területein bekövetkező változásokat. Ugyanezen pszichológiai ok miatt szoktak a nők egy szakítás előtt vagy közvetlenül utána új frizurát választani. Amikor áthúzogatjuk a bútorokat, gyakran olyan pozícióba helyezzük őket, hogy jobban rálássunk a térre és életünk egyéb területeire is. Ráadásul mivel mi tologatjuk őket, ez pszichológiailag azt üzeni, hogy mi irányítunk, miénk a döntés. És ez az idegrendszerünknek azt jelenti, hogy biztonságban vagyunk. És végül a bútorok átrendezése a kreativitásunkat is munkára fogja, hiszen előtte el kell képzelni, hogy milyen lesz majd az új enteriőr, amikbe beletartozik, hogy hogyan lehet a fényt és a friss levegőt még inkább becsalogatni a lakásba. Miként lehet privát szférát kialakítani, a régi bútoroknak új funkciót adni, és kitalálni új tárolóhelyeket ott, ahol eddig még nem volt.

Ha úgy érzed, hogy ezen a téren még van hova fejlődni, akkor további hasznos lakberendezési tippekért kövess minket, illetve gyere el áruházunkba inspirálódni.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered