PCM: az anyag, ami ingyen hűti le az otthonodat

0 darab hozzászólás

Ha kíváncsi vagy egy olyan megoldásra, ami semmit nem fogyaszt, mégis képes lenne ebben a forróságban lehűteni az otthonodat, akkor maradj velem, mert bemutatom a PCM építőanyagokat.

A PCM-ek olyan speciális halmazállapot-váltó anyagok, amik hőt nyelnek el, amikor megolvadnak, és hőt adnak le, amikor megszilárdulnak. Ezeknek a fázisváltó építőanyagoknak leginkább a nyári túlmelegedés elleni védelemben van szerepük. Ilyenkor a napsugárzás hatására az anyag megolvad. Ez idő alatt nagy mennyiségű hőt vesz fel, de ez a halmazállapot-változás során felhasználódik. Vagyis az anyag egyszerűen elnyeli anélkül, hogy felmelegedne. Az esti hűvösebb órákban pedig, amikor megszilárdul, a hőt leadja. De ne aggódj, mert emiatt nyáron sem fog éjjel a lakásod felmelegedni. És hogy mi készülhet belőle? Új ház építésekor fal és mennyezetvonalak integrálhatók vele, de léteznek PCM-eket tartalmazó fal, tető és padló szigetelések is. Utólagosan pedig PCM-eket tartalmazó gipszkartonlapok formájában könnyedén ráépíthetők már meglévő falakra, de tetőszerkezetekhez és szellőzőrendszerekhez is hozzáadhatók. Fontos azonban megjegyezni, hogy a leghatékonyabban a lakás belső oldalán tudja a hatását kifejteni. Ugyanígy a hőszigetelő rétegek közé zárva sem képes hatékonyan működni. És most nézzük az előnyeit, melyek közül a legfontosabb, hogy nem fogyaszt áramot, hiszen passzívan működik. Általa jelentősen csökkenthető a hűtési és fűtési rendszerek terhelése, magas komfortérzetet ad, környezetbarát és hosszú élettartamú. Hátránya, hogy gondos tervezést igényel a megfelelő PCM-ek kiválasztása és integrálása. Továbbá, hogy a kezdeti beruházási költsége magasabb, de hosszú távon az ára megtérül. És hogy kinek érdemes ilyenbe beruházni? Olyan építkezőknek, akik hosszú távra terveznek és energiatakarékos megoldásokat keresnek, illetve azoknak a felújítóknak, akik szeretnék a hűtési és fűtési költségeiket csökkenteni. Ha pedig kedvet kaptál hozzá, számos gyártónál és forgalmazónál beszerezhetsz PCM-eket tartalmazó építőanyagokat.

Tőlünk pedig az otthonodba csodás bútorokat, és ráadásként most megnyerheted ezt a hatalmas, 70.000 forint értékű Beauty csomagunkat. Ehhez csak kattints a bionk-ban lévő linkre, és pörgesd meg a Marco Mobili szerencsekerekét a Messengerben a "kezdés" gombra kattintva, ahol minden pörgetés nyer! De siess, le ne maradj, mert főnyereményünket bármikor kipörgethetik, és ez a szerencsés akár te is lehetsz!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered