Mondd meg a vércsoportodat és megmondom, ki vagy!

0 darab hozzászólás

Mit gondolsz, mi a leggyakoribb kérdés, amit Japánban az emberek egymástól megkérdeznek? Hogy mi a vércsoportod, mert szerintük ez mindent elárul rólad.

A vércsoport és a személyiség összekapcsolásának ötlete még 1916-ban kezdődött, amikor egy japán orvos egy ezzel kapcsolatos tanulmányt tett közzé. Az eredeti elméletet azóta többen is átdolgozták, melyből megszületett ez a könyv, ami az orvostársadalom kritikája ellenére mai napig igen népszerű. Hogy mennyire, azt jól érzékelteti, hogy az ázsiai országokban nem csak a magazinok és a reggeli tévéműsorok állandó témája, de akadnak óvszer automaták is, amik ez alapján kínálják a portékáikat. A japán wikipédia pedig a hírességek vércsoportját is feltünteti, amiből ők rögtön tudják, hogy a nullás vércsoportúak abszolút társasági lények. Jószívűek, és közülük kerülnek ki a legszeretetreméltóbb emberek. Ők teremtik meg a családi harmóniát, és bárkit kibékítenek. Persze nekik is van gyengéjük, az olykor erős akaratuk és a makacsságuk, és hogy mindenről megvan a véleményük. Ők higgadtak, nyugodtak, szisztematikusak és roppant megbízhatóak, mondhatni perfekcionisták. Gyengeségeik közé sorolható az őket jellemző távolságtartás és a zárkózottság, illetve hogy a saját érzelmeiket gyakran elnyomják. A tőlük nagyon különböző emberekkel pedig időnként gorombán viselkednek. A legkreatívabb emberek közülük kerülnek ki. Rengeteg dolog érdekli őket. Hajlamosak lázba jönni egy újdonság láttán, de amilyen hamar jön, olyan hamar megy is a lelkesedés. Annyira el tudnak merülni a saját világukban, hogy emiatt elhanyagolnak más fontos dolgokat. Ám ha rátalálnak egy igazán fontos dologra, ahhoz nagyon ragaszkodnak. Ne tévesszen meg a sziporkázásuk, mert lelkük mélyén ők igazi remeték. Ők figyelmesek, körültekintőek, de csak a hozzájuk közelállókkal törődnek. Igazi kaméleonok, mert sokkal érzékenyebbek, mint amit kifele mutatnak. Jellemző rájuk a szentimentalizmus, és bár kiterjedt baráti körrel rendelkeznek, a magányt jobban szeretik. Persze nem csak a japánoknak jutott eszébe az emberi jellem és a vércsoportok között kapcsolatot keresni. Gondolj csak a kékvérű kifejezésre, vagy a vér nem válik vízzé közmondásunkra, mely azon alapszik, hogy az ember alaptermészete annyira stabil, mint amilyen maradandó nyomot tud hagyni a textíliákon egy beszáradt vérfolt.

Kivéve, ha nálunk vásárolsz meg, egy szinte minden szennyeződésnek ellenálló, és ezáltal egy kisebb idegösszeomlást is megspóroló, kárpitozott bútort.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered