Milliárdos bunkerek

0 darab hozzászólás

Bocs, hogy megkérdezem de neked, van apokalipszis biztosításod? Csak mert a Szilícium-völgy leggazdagabbjainak minimum 50 százaléka rendelkezik vele, de minimum egy készenléti tervvel, vagy egy földalatti menedékkel a legrosszabb esetre felkészülve. És álmodban sem gondolnád, hogy milyen közel van hozzánk a világ legnagyobb ilyen luxusbunkere. Tarts velem, mert most többek között ezt mutatom be.

A világ legnagyobb biztonsági házát Prága közelében építették meg. Egy korábbi nukleáris óvóhely helyén, mely építkezés 1980-ban kezdődött meg. A felszínről nézve impozáns, de a föld alatt kolosszális, mélyen a sziklába vájva. És egy titkos folyosóval kiegészítve, melyen át kevesebb mint egy perc alatt érhető el a közeli házból. Ahol minden eshetőségre felkészülve a katonai szintű védelmi berendezések, az energiafüggetlenség, a robbanás és sugárvédelem alapszintű szolgáltatás. Efféle luxusbunker persze bárhol a világon megépíthető, és mivel igény az dögivel van rá, egy földalatti létesítményekre szakosodott kivitelező erre számtalan alternatívát kínál. Ez a 290 négyzetméteres ingatlan potom 8 millió dollárért, már a tiéd is lehet 6 méter mély alapozással. Ilyen hálószobával megálmodva, ahol az átrium kert fölötti felhők ne tévesszenek meg, mert ez hamis égbolt. Ám a fejlett világítástechnikának köszönhetően élethűen jelenítik meg a nappalt és az éjszakát. És ahol a medence tetszés szerint tölthető fel édes vagy sós vízzel. Aki ennél mélyebben is bele tud nyúlni a zsebébe, annak ideális választás lehet ez a koncepció. Ilyen impozáns előcsarnokkal, saját borozóval és bárral, az elmaradhatatlan moziteremmel, művészeti galériával, privát trezorral az aprópénz számára. Ezzel a futurisztikus konyhával és a hozzátartozó kissé újragondolt veteményessel. Megkoronázva ezzel a csodás belső kerttel, ami 24 órás periódus szerint változtatja a környezeti viszonyokat, akárcsak az anyatermészet a földfelszínen, ahol csak te tudod, hogy amit más kívülről ennek lát, az mögött valójában ez van.

Pont, mint nálunk, ahol nem is sejted, hogy ezen falak mögött egy szívvel-lélekkel kibélelt, hatalmas bemutatóterem is van annyi kiállított bútorral, amiből 36 lakást is tetőtől talpig berendezhetsz. Gyere el hozzánk Veszprémbe és próbáld ki magad!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered