Mikrocement a fürdőszobában

0 darab hozzászólás

Ha kedveled a mediterrán vagy marokkói dizájnt, akkor már biztosan találkoztál ilyen fürdőszobákkal. Nézzük meg, hogy a te otthonodban ez kivitelezhető-e.

Ezeknek a burkolata a tadelakthoz nagyon hasonló, úgynevezett mikrocement, ami egy víz alakú gyantának és cementnek a színét adó pigmentnek a kombinációja. Legnagyobb előnye, hogy fugamentes és vízálló. Ráadásul a kisebb tereket optikailag tágítja, ezért is népszerű burkolata a fürdőszobáknak, aminek a takarítása is sokkal egyszerűbb, mint egy csempézetté. Ezen felül könnyedén vízkőteleníthető, karbantartható és fertőtleníthető is. Felületének köszönhetően a penészgombáknak és a baktériumoknak sincs esélye a megtelepedésre. A mikrocement rendszereket, ahogy itt is látod, kivitelezheti festő, burkoló vagy kőműves, de akár te magad is. Ha konyítasz valamit az építőipari munkákhoz és van hozzá eszközöd is. Amennyiben a meglévő burkolat tapadása megfelelő, úgy bontás nélkül is létrehozható az új mikrocement burkolat, ami azért nem egy utolsó szempont egy lakásfelújításkor. Meglévő csempefelületre, gipszkartonra, festett falra, csemperagasztóra is felhordható. Ami ugyancsak a mikrocement mellett szól, hogy ezzel az anyaggal minden függőleges vagy vízszintes, egyenes vagy hajlított felület is egybefüggően bevonható gyakorlatilag bármilyen helyiségben ott is, ahol padlófűtés van. Ráadásul nem repedezik és nem törik, ha az épület nem hajlamos a mozgásra, mert ellenkező esetben idővel azért megjelenhetnek hajszálrepedések a sarkokon. Ám ha betartod a felhordására vonatkozó rétegrendet, amit itt le is írtam neked, akkor garantálható, hogy egyhamar nem kell a fürdőszobádat felújítani.

Így több pénzed marad az otthonod többi részét berendezni, amit június 10. és 17. között a Marco Mobili 9. születésnapja alkalmából ilyen szédületes kedvezménnyel is megtehetsz. Ehhez csak kattints a bio-ban lévő linkre és termékeink között találd meg a kedvencedet.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered