Kincsem: Filmes kulisszatitkok és a valóság

0 darab hozzászólás

Hogy Kincsem a világ leghíresebb versenylova volt, azt nyilván te is tudod. De arról is hallottál, hogy a csontvázát utólag megvizsgálva kiderült róla még egy érdekes titok. Kíváncsi vagyok, hogy abból, amit most hallasz Kincsemről, hány információ volt számodra, már tudott.

A legyőzhetetlen csodakanca Blaskovich Ernő birtokán született 1874-ben, és ellentétben a Herendi Gábor filmjével, őt alakító Nagy Ervinnel, a legnagyobb jóindulattal sem volt a nők bálványának nevezhető. És a valóságban Kincsemet senki sem akarta lelőni, de megvenni sem hat eladó csikó közül, így maradt meg Blaskovichnak végül Kincsem. Bármennyire is hihetetlen, valóban egy macska volt a legjobb barátja, akit Csalogánynak hívtak. És aki így nézett ki. Kincsemet nélküle rajtvonalhoz sem lehetett állítani. A csodalónak volt más sztárallűrje is, igencsak kényes volt az ivóvízre. Nem csak Kincsem volt világelső, de a róla készült film költségvetése is, melynél drágább magyar film nincsen. A filmben a lelátónak csupán egy hatodát építették meg, a maradékot a CGI-ra bízták. A vágtázó jeleneteket pedig olykor kétszer vették fel, egyszer élőben, másszor galoppgéppel, majd greenbox előtt mű lófejjel. A költségeket az is tetemesre növelte, hogy a filmben összesen ennyi korhű jelmezt használtak fel. Kincsemet pedig nem egy, hanem összesen hat ló személyesítette meg. Más lovat használtak a vizes jelenetekhez, és megint mást ott, ahol a tűzé volt a főszerep. Ugyanakkor mindegyik lónak volt saját sminkese. A film készítői bár itt-ott ferdítettek a valóságon, de Kincsem sikereit hitelesen mutatták be, mely szerint élete során 54 versenyen indult és egyszer sem veszített. Hogy nem volt mindennapi ló, azt az is bizonyítja, hogy a csontvázát utólag megvizsgálva kiderült róla, hogy a két csánkja nem egyforma.

Talán ennek is köszönhette páratlan sikerét, és persze azoknak, akik úgy hittek benne, ahogy mi a Marco Mobiliben hiszünk egymásban, és abban, hogy a hivatásunkban a legjobbak lehetünk.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered