Ilyen a trópusi modern lakberendezési stílus

0 darab hozzászólás

Tekintve, hogy idén a tavasz a jelek szerint elmarad, evezzünk át rögvest melegebb éghajlatra. Most bemutatok egy olyan lakberendezési stílust, ami nem azért kapta a trópusi modern nevet, mert egy ilyen ház a trópusokon van.

Ezekre a házakra tulajdonképpen a kortárs megjelenés a jellemző, ahol az épületekben általában egyszerű tiszta vonalakat és geometrikus formákat használnak. És jellemzően ilyen túlnyúló tetőket alkalmaznak annak érdekében, hogy légkondi nélkül is tudják csökkenteni az épületek hőterhelését. Az ablakokon nem ritkák az ehhez hasonló paravánok. Mivel a trópusokon az árnyékolatlan üvegfelületek nem menők. Egy ilyen stílusú ház nappalija étkezője, akár még a hálószobája is szó szerint kifolyhat a teraszra és az udvarra, ahol a levegő akadály nélkül juthat át a házon. Ami szintén jellemző erre az irányzatra, az a nagy belmagasságú terek. Bár szereti a díszítőelemektől mentes, tiszta, fehér, vagy befejezetlen betonfelületeket a természetes anyagokkal kombinálni, a trópusi építészetben sem ritka a hangsúlyos színek alkalmazása, amikhez remekül illenek ezek a naturalisztikus bútorok. És hogy hogy néznek ki a trópusi rezidenciák a világ különböző pontjain? Így fest egy Brazíliában, ahonnan a kilátás azért elég pazar. Ez a ház pedig Costa Rica-ban található és az a különlegessége, hogy az összefonódó teraszok kapcsolatot hoznak létre a ház különböző szintjeivel és a természettel. Ebben a házban azonban már nyoma sincs a balinéz esztétikának, hiszen a betonnak és a retro elemeknek köszönhetően kifejezetten iparinak tekinthető ez a koncepció. És bár ez a három ház nagyon különböző, van egy közös pontjuk, hogy egyik sem független a környezetétől. Azaz nem akarja bármi áron megvalósítani magát egy olyan miliőben, ahova nem való, hiszen a földrajzi adottságok és a fényviszonyok figyelembevétele nélkül ez a Bel-Air-i ház fele ilyen izgalmas sem lenne, ha valaki az Alföldön építené fel. Amit kitalálod, kinek a háza? Jennifer Anistoné.

Így ha kíváncsi vagy rá, hogy az általam ismert sztárházak közül miért az övét tartom az egyik legszebbnek, akkor tarts velem legközelebb is, amikor az ő otthonát mutatom be.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered