Így rendezz be egy sok ajtós, ablakos nappalit

0 darab hozzászólás

Annyi az ajtó és ablak a szobádon, hogy úgy néz ki, akár egy ementáli sajt. Gond, egy szál se. Többen is bombáztatok ezzel a kéréssel, így most megmutatom, hogy milyen szabályt kövess egy ilyen szoba berendezésekor.

Először is mérj le mindent alaposan. Majd gondold át a közlekedési lehetőségeket, mielőtt bármilyen bútort is beköltöztetnél a szobába. Ha jól megnézed, akkor ez például itt egy L alakú pálya. Ennek tehát nyitva kell maradnia, ha csak nem akarsz körbekarikázni a méretes bútorok között. A legegyszerűbb módja ezután egy zóna kijelölésének, ha leraksz oda egy nagyobb szőnyeget. Ez ugyanis a padlón lévő tér körvonalának lesz tekinthető. Mint látod, a leghosszabb akadálymentes falhoz került a szőnyeg. Ezután helyezd el rajtuk a bútorokat, például így. Ezt kövesse a második legnagyobb, illetve legtöbbet használt bútordarab elhelyezése. Ami gyakran a szoba fókuszpontja is, ami lehet a tévé, vagy például egy kandalló. Majd jöhetnek a kisebb, de még mindig hangsúlyos bútorok, mint például ez a konzolasztal. És hogy jobban is lásd, így néz ki a szobánk 3D-ben. És egy tipp arra az esetre, ha keskenyek lennének az ablakaid. Végy egy hosszú függönyrudat, és húzd ki a függönyöket úgy, ahogy itt is látod az ablak két oldalára. Ezzel a módszerrel optikailag megnövelheted az ablakod méretét és vizuális egyensúlyt is teremthetsz. Ez az illúzió mindig működik. Ugyanezt a helyiséget berendezheted akár így is, ahol a két kanapé ugyanazt az alakzatot követi, akárcsak a közlekedőt, csak tükrözve. A formák ismétlődése ugyanis nem csak kényelmesség, de vizuálisan nyugtatóvá is teszi a teret. Ha pedig egy forgószékkel is kiegészíted ezt a beszélgetős sarkot, akkor abból nem csak a tévét nézheted, de adott esetben a beszélgetésbe is bekapcsolódhatsz.

Egy kissé formálisabb, de ugyancsak életképes lehet ez a verzió. Amikor két kanapét egymással szembefordítasz. Itt is szerencsés, ha az alakzatok ismétlődésére figyelmet fordítasz. Ezzel a trükkel nem csak nyugtatóvá, de érdekessé is teszed a helyiséget. Itt például a falon lévő tükör és a dohányzóasztal formája azonos. Továbbá a tévés szekrényé és a két konzolasztalé. Mindemellett kezeld rugalmasan a teret. Ha például a fotelokat enyhén eltolva helyezed el, akkor befér közéjük egy kisebb asztal, ezzel létrehozva egy második beszélgetős helyet, ahol ezen a kis asztalon elférnek az italok, vagy akár egy kis asztali lámpa. Sőt, ezen a módon még egy étkezőasztalt is el lehet itt helyezni, ahova olyan székeket válassz, amit teljesen be lehet alá tolni, és persze az asztal kör alakú legyen, hogy bármilyen irányból hozzá lehessen férni.

Ha olyan nehezített a pálya, hogy kapásból öt átjáróval kell számolni, akkor szinte mindig a szoba közepére kell a bútorokat költöztetni. Itt például még a konzolasztal is bekerült a kanapé mögé. És mint látod, minden ajtóhoz vezető út teljesen nyitott. Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartod, akkor látni fogod, hogy semmivel sem nehezebb egy ilyen adottságokkal rendelkező szobát berendezni, mint egy olyat, aminek négy összefüggő fala van és csak egyetlen bejárata.

További hasznos lakberendezési tippekért kövess minket, és ha végképp nem boldogulnál az otthonod berendezésével, akkor csak nyugodtan kattints a videónkban lévő linkre és jelentkezz hozzánk ingyenes bútortervezésre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered