Így növeld meg optikailag a teret, ha kicsi a lakásod

0 darab hozzászólás

Kicsi a lakásod, de szeretnéd, hogy tágasabbnak tűnjön? Akkor most elárulok egy olyan trükköt, amivel pofonegyszerűen orvosolható ez a probléma, mégis alig valakinek jut eszébe.

Ez pedig nem más, minthogy akárcsak egy képtárban te irányítod, hogy merre járjon az emberek szeme, a lakásodba belépve. Ha azt szeretnéd, hogy nagyobbnak tűnjön, akkor a szemed felfele és kifele kell irányítani. Tehát létre kell hoznod egy fókuszpontot, és azt is elmondom, hogy hogyan. Erre a célra használhatsz egy nagyméretű képet. Egy jól megválasztott kép ugyanis mélységet ad a helyiségnek, és úgy viselkedik, akárcsak egy ablak vagy egy tükör. Csak azért, mert kicsi a szoba, ne félj egy nagyobb kép kiválasztásától. Nézd meg, mennyivel jobb a szemednek a jobb oldali verzióra nézni. De az is remek megoldás, hogyha a konyha felső szekrényeit nem ilyen magasságig, hanem úgy alakítod ki, hogy a mennyezetig érjenek, azaz ne maradjon egy tök felesleges rés a mennyezet és a szekrény között, ahova a jobbára csak a konyhagépeid üres dobozait tudod beszuszakolni. Így a szem máris nem a helyiség paramétereire fókuszál, hanem kifele és felfele utazik. Ez az egyik oka, amiért egy kisméretű szobába ne tegyél be egy kisméretű szőnyeget, mert az arra fogja a szemedet ösztönözni, hogy befele fókuszáljon, amitől az még kisebbnek fog tűnni. Tehát ne feledd, te irányítod, hogy az emberek hova nézzenek.

Ha pedig nem mersz belevágni egyedül a konyhád, a nappalid vagy a hálószobád megtervezésébe, akkor kattints a bionkban lévő linkre és foglalj hozzánk időpontot ingyenes bútortervezésre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered