Így helyezd el a KANAPÉDAT a nappaliban!

0 darab hozzászólás

Ti, hogy szoktatok átmenni a túloldalra? Átrepülitek? Azta! Szép nagy darab. Ezen ülni is szoktatok, vagy csak úgy dísznek van ott?

Ilyenek is lehetnek a reakciók, ha a kanapé vagy a hely, ahova kerül a nem megfelelő. Kriszta vagyok, a Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője, és most arra nézve adok néhány tippet, hogyan tudod úgy elhelyezni a nappalidban a kanapédat, hogy az ne csak szép legyen, de funkcionáljon is. Törekedj az egyensúlyra, ha vizuálisan túl sok bútor van a szoba egyik oldalán, az diszharmonikus lesz. Úgy helyezd el a kanapét, hogy a többi bútor ellensúlyozni tudja lélektani súlyát, a párhuzamosakat pedig felejtsd el. A fotelokat, így fordítsd el a kanapéval szemben. Ha egy kanapét kínosan kerülgetni kell, hogy eljussunk A-ból B-be, vagy folyamatosan botlásveszélynek vagyunk kitéve, túl közel vagy éppen fényévekre van tőle a dohányzóasztal, akkor rossz helyre került. Általános tendencia, hogy az emberek a kanapékat előszeretettel tolják rá a falakra. Vannak esetek, amikor persze nincs más opció, hiszen keskeny a szoba, de még ott is toljuk el legalább 10-20 centiméterrel a faltól. Szinte szabad szemmel is láthatóvá válik, ahogy ennek hatására fellélegzik. Ha több fal is esélyes lehet az elhelyezésére, mindig azt a falat válaszd, ahol a legháborítatlanabb lehet a kanapén a pihenés. Zsigerből sokan mondanák, hogy kanapét nem teszünk az ablak alá. Ám ha a kanapé háttámlája viszonylag alacsony, de legalábbis nem magasabb, mint az ablakpárkány, akkor nyugodtan. Amennyiben az ablakaid nem egy tűzfalra vagy egy romantikus buszmegállóra néznek, hovatovább pazar a kilátás, vétek azt nem kihasználni. Van az otthonokban kandalló, ami kapásból egy fókuszpont, nem kérdés, hogy a kanapét úgy kell elhelyezni, hogy onnan rálássunk. A vizuális egyensúly akkor tud igazán megvalósulni, ha a kanapénk egy másik kanapéval szemben kerül elhelyezésre. Persze ez csak nagyobb otthonokban kivitelezhető, ahol a kanapé nyugodtan kiválthat néhány fotelt. Ha a kanapéd háttámlája a kárpitozott és elég bevállalós vagy, a szoba közepén is elhelyezheted, amivel kapásból kreálhatsz egy fókuszpontot. Ez a kanapé elhelyezés a tervezésben kezdők számára nem ajánlott, de bizonyos esetekben térelválasztóként is funkcionálhat.

Ha gondban lennél a kanapéd kialakításával kapcsolatban, keresd nyugodtan kollégáinkat. Hidd el, ők már minden létező dilemmával találkoztak, és van rájuk használható ötletük.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered