Így dekorálhatsz üres falfelületeket!

0 darab hozzászólás

Van csinos nappalid, étkeződ vagy lépcsőfeljáród, ami mögött ott árválkodik egy hatalmas üres falfelület, és nincs ötleted, mivel tudnád feldobni? Most mutatok tíz olyan ötletet, amik között nyakam rá, hogy találsz olyat, amire még te sem gondoltál. És amivel tökéletesen kifejezheted a személyiségedet.

Ahogy azt már egy korábbi videómban említettem, ne érezd annak a kényszerét, hogy egy üres falra mindenképpen kell egy polcot vagy egy képet tenni. Fénnyel remekül felöltöztetheted a csupasz falfelületeket. Választhatsz például olyan fali lámpatesteket, ami térbeli mintát vetít a falra. A világító tapétákról is beszéltem már. Ennek finom fényeffektusai képesek feldobni egy dedikált, vagy akár egy egész falfelületet. A zöld falak már évek óta népszerű dekorációs elemek. És azzal az évtizedes divattal is leszámolnak, hogy virágok csak az ablakpárkányra vagy állványokra kerülhetnek. Akár ilyen bohém módon is elhelyezheted őket. Ha nem állsz nagy növénygondozó hírében, választhatsz előkezelt moha vagy zuzmó paneleket is. Ezek egyáltalán nem igényelnek már vizet., mégis megajándékoznak a természet frissességével. Különösen jó ötlet a kemény rideg falakat makraméval feldobni, hiszen ezek lágyságot kölcsönöznek a térnek. Kis kézügyességgel te magad is készíthetsz egyet. Nagyon sokan kedvelik a hatalmas faliórákat vagy tükröket. De mit szólnál egy térképhez? Kifejezetten személyessé teheted, ha bejelölöd rajta azokat a helyeket, ahol már jártál. Vagy aminek a meglátogatását célul tűzted ki. A falpanelek tulajdonképpen bármilyen helyiségben működnek. A mennyezetre felfuttatva kijelölheted vele a konyhában az étkezőt, majd mutatós hátfalat képezhet a hálószobában. Léteznek 3D-s hajlított kivitelben is. Ez például egy magyar gyártó terméke, így ha ilyet álmodtál meg az otthonodban, nem kell érte messzire utazni. Amennyiben nem vagy ellensége a mókának, az olyasmit a faladra, aminek tulajdonképpen a fészerben lenne a helye. Aki olyan lakásban lakik, ahol nincs kerékpár tároló, vagy nem meri a lovát a közös istállóba behajtani, annak ez nem csak helytakarékos, de biztonságos megoldás is. De kirakhatod a családtagok csillagképét is. Ehhez néhány rajzszög és fonal is elegendő. A hatás pedig több mint szívhez szóló. És ha már a csillagos égboltnál járunk, akkor nem hagyhatjuk ki az egyik kedvencemet. Ezek a mennyezetről aláereszkedő felhők azonnal a figyelem középpontjába kerülnek. Ugyanez LED világítással, lebegő formátumban is beszerezhető. Végül nézzük a matricákat, ami lehet giccses vagy éppen lenyűgöző. Ez csak tényleg azon múlik, hogy sikerül-e jól megtervezni, és a bútoraidhoz igazítani a látványvilágát. Óva intenélek a sablonos idézetek falra ragasztásától. Helyette keress valami személyes üzenetet. Vagy készíttess saját fotóidból nyomtatott dekorációt.

Végezetül mutatok pár homogén bútordarabot, amik mögött remekül mutatnak a faldekorációk. Ha pedig további inspirációra van szükséged, kattints a bio-ban lévő linkünkre, és válogass kedvedre több ezer fellépő közül.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered