Így dekoráld a MENNYEZETET!

0 darab hozzászólás

Gyakran ötödik falnak is nevezik, és ha jól van megtervezve, akkor drámaian képes megváltoztatni egy helyiség hangulatát.

Ez a mennyezet, amivel kapcsolatban felejtsd el, hogy az csak fehérre festett lehet. Számtalan módon fel lehet öltöztetni például a megunhatatlan fával. Hogy milyen sokat hozzá tud adni egy élettérhez, azt ezen a képen is láthatod. Ez a farmhouse stílusú konyha ilyen volt a változtatás előtt, és ilyen egy fagerendás megoldással. A gerendákat számos módon ki lehet alakítani. Lehet vékony vagy vaskos középső gerendákat alkalmazni. Sima fehér tölgyet, rusztikus diófát, és nem csak egy vidéki parasztházban tud jól mutatni, de nagyszerűen fel lehet vele dobni egy modern, japandi stílusú otthont is. Ha idegenkedsz a gerendáktól, de maradt egy kis padlóburkolatod, azt így is elhelyezheted a mennyezeten. Ez a fajta burkolat nem csak fókuszpontja lehet egy szobának, de falak nélkül is kijelölhetőek vele az egyes életterek határvonalai. Ha idegenkedsz a faburkolattól, akkor a mennyezetet akár le is festheted a fallal azonos színűre. Vagy egy kontrasztos árnyalatra. Ebben az esetben csak arra ügyelj, hogy akkor lesz egyensúlyban a szoba, ha a mennyezettel azonos árnyalatú a szőnyeg vagy egy kisebb bútor. Itt a kiegyensúlyozó szerepet ez a karosszék kapta. Tudom, hogy durva, de a mennyezetet akár feketére is festheted. Főleg akkor, ha van egy mutatós függőlámpád, mert azt így remekül kiemelheted. Sokan attól félnek, hogy az lesötétítheti a szobát, de ahogy ezen a képen is láthatod, ez nem törvényszerű. Az azonban tény, hogy a belmagasságot optikailag jócskán lenyomhatja, így alacsony helyiségben nem ajánlott. Amivel azonban nagyobbá és világosabbá is tehetsz egy helyiséget, az egy jól megválasztott tapéta, amit ebben az étkezőben azzal a céllal helyeztek el, hogy függőlámpa hiányában a napfényt visszatükrözze a szobába.

További hasznos lakberendezési tippekért kövess minket, illetve kattints a bionkban lévő linkre és nézd meg különlegességeinket.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered