A 6 leggyakoribb hiba TERASZ berendezésekor

0 darab hozzászólás

Hamarosan itt a szezon, így jó, ha tudod, hogy mi a hat leggyakoribb hiba, amit az emberek a terasz berendezésekor elkövetnek.

Az első, amikor nem jó a berendezéseknek az aránya. Azaz vagy túl kevés a bútor és kiegészítő, ami miatt sivár marad, vagy éppen ellenkezőleg, úgy kell átesni rajtuk és az ott lévő embereken is, hogy onnan kikecmeregjünk. Ne dőlj be a Pinterest csábító képeinek, mert ami egy fotón jól mutat, az még nem biztos, hogy életszerű is. Például hiába beszélünk teraszról, ahol elvileg van tér, a vaskos, tömör bútorokat én mégsem ajánlom. Sokkal jobb választás légies darabokba beruházni. És ami fontos, ezeknek a huzata is kültérre legyen tervezve. Kerüld a pamut, len díszpárnákat, ülőpárnákat, mert ezek idő előtt kifakulnak. És be is penészesednek akkor is, ha nem éri közvetlenül őket víz. A harmadik leggyakoribb hiba, ha túlságosan erősek a fények. Pedig egy terasznak nem úgy kell funkcionálnia, mint egy UFO leszállópályának. Ha csak mobil világítást tudsz a kertben elhelyezni, akkor is van ezeknél a leszúrós lámpáknál jobb alternatíva. Például választhatsz világító gömböket is, vagy akár kaspókat. A legelegánsabb azonban kétségtelenül az, amikor a fényforrás a növények közé van rejtve, és azokat világítja meg hangulatosan. Vagy egy támfalat, esetleg a lépcsőket. A negyedik hiba, ha nincs kapcsolat a külső és belső tér között. Jó esetben ugyanis a terasz a lakás meghosszabbításának tekinthető. És ez úgy érhető el, hogy ha a kapcsolódó térhez hasonló stílusú és színű berendezéseket és dekorációkat választunk a teraszunkra is. Annál, ha nincs növény itt elhelyezve, csak az rosszabb, ha túl sok van, ráadásul olyan, ami nagyon sok gondozást igényel. Ha csak a kertészkedés nem a hobbid, kerüld el az olyan növényeket, melyek gondozása több időt igényel, mint egy újszülötté. A pergoládra például ha ülsz is alatta, akkor ne futtass fel lila akácot, mert akármilyen szép is, amikor virágzik, naponta fogsz takarítani utána kétszer is. De ami a legfontosabb, hogy a teraszodat ne hasonlítsd másokéhoz, és ne érezd rosszul magad amiatt, mert nem követi a legújabb divatot. Ez az élettér a te meghosszabbításod, így csak az számít, hogy te érezd ott jól magad.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, írd meg kommentben. További lakberendezési tippekért és érdekességekért pedig, amiknek valahogy nálam mindig bútor lesz a vége, kövesd a Marco Mobilit!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered