FFD effektus- Ami a te agyadat is be fogja csapni

0 darab hozzászólás

Elég hátborzongató, főleg, ha még sosem láttál ilyesmit, de most bemutatok a közreműködéseddel egy nagyon érdekes kísérletet.

Néhány híresség fotóját fogod most egymás után felvillantva látni, mely közben te csak egyetlen pontot nézz, azt a kis keresztet ott a képernyő közepén. Csak akkor fog működni, ha pontosan a keresztet nézed megszakítás nélkül. Ezek után a perifériás látásodnak köszönhetően furcsa torzításokat fogsz látni az arcokon. Elkezdenek átváltozni szörnyeteggé, vagy éppen úgy néznek majd ki, mintha csak karikatúrák lennének. Eltúlzott arcvonásokkal, nagy szemekkel, megnyúlt állkapcsokkal, hatalmas szájjal. Talán azt hiszed, hogy ez valami trükk, és a képek menet közben manipulálva lettek. Ám ha újra megnézed őket, akkor látni fogod, hogy mind normális. Ezt a jelenséget hívják felvillanó arctorzító effektusnak, vagy más néven a földönkívüli arcok illúziójának. És bár születtek ezzel kapcsolatos kutatások, valójában nem tudjuk, hogy működik. Annyi bizonyos, hogy a perifériás látásból fakadó hiányosságokat az agyunk amygdalának nevezett része megpróbálja kipótolni. Ezért látunk arcokat olyan véletlenszerű tárgyakon is, mint például egy ház. Az azonban nem világos, hogy a látottakat miért ilyen ijesztően dolgozza fel, ahelyett, hogy csak elhomályosítaná. Egyébként nem csak arcokkal működik, hanem minden mással is.

Bár a Marco Mobiliben kapható bútorokra mintha ez a jelenség nem lenne hatással, illetve csak annyira, hogy minél tovább nézed őket, annál több kedvezmény villan fel előtted, egészen április 22-ig. Eddig tartanak ugyanis Tavaszi Felújító Napjaink, amit vétek lenne kihagynod. Ha eddig még nem tetted meg, akkor ez a videó egy jel, hogy gyere el hozzánk Veszprémbe és csapj le most az egyik kedvencedre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered