Dűne a színfalak mögött

0 darab hozzászólás

Te is nagy Dűne rajongó vagy, akkor azt már biztosan tudod, hogy Austin Butler haját ezért az alakításért természetesen nem kellett leborotválni. De talán azt még nem, hogy rajta kívül még Harry Styles is versenyben volt a szerepért, ami számomra azért elég meglepő. Paul Atreides pedig karaktere szerint csupán 15 éves volt, és nem annyi, mint az őt alakító Timothée Chalamet. Na de most jöjjön néhány színfalak mögötti sztori.

Például, hogy a forgatás ideje alatt Jordániában a stáb nem kevesebb, mint 800 fős volt, akiknek egy részére csak azért volt szükség, hogy gondoskodjanak a többiekről. De hogyan lehet 800 embert, felszerelést és teherautókat a sivatagban mozgatni. A rendező elmondása szerint ehhez környezetbarát utakat kellett építeni, olyanokat, amelyek már nem léteznek. Összesen 28 kilométert építettek, hozzá járdákat és menedéket, ahol a stáb meghúzhatta magát a legnagyobb hőségben. Ami igencsak nagy kihívás volt, hiszen nem ritkán úgy érezték magukat a napon, hogy megfőnek. Emiatt néha le is kellett állítani a forgatást a munka kellős közepén. A rendező részéről az is bátor döntés volt, hogy a sivatagi jelenetekben csak természetes fény mellett fényképezett, ami azonban azzal is járt, hogy ha egy snittet meg kellett ismételni vagy hozzá kellett valamit tenni, egy vagy több napot is kellett arra várni, míg a nap visszatér ugyanabba a pozícióba. Tulajdonképpen a teljes felvételi ütemtervet a Nap állásához kellett igazítani. A csók jelenetet például négy különböző napon forgatták le, de a végeredményt látva, lássuk be, megérte. Még akkor is, ha már a gondolatától is kimelegszem, hogy milyen mennyiségben fogyhatott ott a naptej és a frissítők, hogy a szereplők olyan jó formába kerüljenek, amilyenbe te is kerülhetsz.

Ha te leszel az a szerencsés, aki megnyeri tőlünk ezt a hatalmas, hetvenezer forint értékű Beauty csomagot, amivel garantáltan felfrissülhetsz. Ehhez csak kattints a bionk-ban lévő linkre, és pörgesd meg a Marco Mobili szerencsekerekét a Messengerben a "kezdés" gombra kattintva, ahol minden pörgetés nyer. Siess, le ne maradj, mert főnyereményünket bármikor kipörgetheti valaki, aki akár te is lehetsz!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered