Betépett pókok- Edukációs tartalom

0 darab hozzászólás

Láttál már a ajzószerek hatására felpörgő pókot? Ha nem, akkor most bemutatok közülük kettőt is, azt is elárulom, hogy mi célból kerültek kapcsolatba a tudatmódosító szerekkel.

Ő itt a kapszulában Arabella. Ő Anita. És aki kettejük sorsát megpecsételte, az ez a középiskolás lány, aki javaslatot tett egy érdekes kísérletre, mely többek között azt volt hivatott igazolni, hogy hálót szövő barátaink mennyire képesek alkalmazkodni a gravitáció hiányához. Így Anita és Arabella meghívást kapott a NASA űrállomására, ahol nagy meglepetésükre az állatok gond nélkül nekiálltak a szövésnek, és tökéletesen alkalmazkodtak az ott lévő állapotokhoz. Ami azért ámulatba ejtő, mert ehhez a pókoknak érzékelniük kellett a saját súlyukat, továbbá a gravitációs erő hiányát, mely információ szükséges volt a háló vastagságának a meghatározásához. A kutatás célja a motoros válasz mérése volt, ami a központi idegrendszer működéséről ad információt. Éppen ezért, hogy biztosra menjenek, bizonyos gyógyszerek bevetésével ismételték meg a kísérletet, hogy akkor is olyan magabiztosak-e az állatok. És mielőtt még megkérdeznéd, hogy miért éppen pókokkal kísérleteztek, nos, ez gyakoribb, mint gondolnád. Egyrészt mert ennek a póknak a hálójának a geometriája jól méri a központi idegrendszer állapotát, másrészt nem olyan aggályos, mint főemlősökkel végrehajtani egy hasonló kísérletet. Bár ez ügyben azt hiszem, elfelejtették megkérdezni a pókokat. És most jön az izgalmas rész. Attól függően, hogy milyen szert kaptak, egészen érdekes hálókat produkáltak. A THC hatására meglehetősen visszafogott alkotások születtek. Csak a legszükségesebb szálakra fordítottak energiát. Mintha a kezdeti lelkesedés félúton elfogyott volna. Nem úgy az LSD hatására, amikor kifejezetten koncentrált konstrukciót kreáltak. Szép esztétikus és eredeti lett a minimalista mű. Kár, hogy a nagy átélés közepette elfeledkeztek a keresztszálakról. A beszpidezett nyolclábúak valószínűleg nagyon feldobva szőttek, de a felfokozott sebességnek köszönhetően kissé elnagyolták a művet, fittyet hányva a precizitásra. Nem okozott meglepetést az altatók hatása sem. A munkát látva az az érzésem, mintha már az első lépéseknél bealudtak volna. Ami azonban a kutatókat is meglepte, az a koffein. Ennek hatására nemhogy nem lettek élénkebbek, de kifejezetten motiválatlanul szőtték meg a hálójukat. Egy szóval mindent összecsaptak.

A kísérlet konklúziója, hogy minél mérgezőbb egy anyag, annál nagyobb a kupi a hálóban. Pont, mint nálunk, embereknél, egy átmulatott éjszaka után. Azzal a különbséggel, hogy a pókokkal szemben te választhatsz nálunk olyan kanapét, ami olyan felületkezelést kapott, ami túléli a legdurvább bulikat is.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered