Bazi nagy melléfogások, avagy hogyan NE nyírd ki a lakásod

0 darab hozzászólás

Bazi nagy melléfogások, avagy hogyan ne nyírd ki a lakásod. Biztosan te is emlékszel még a Bazi nagy görög lagzi egyébként imádnivaló film Pantheont idéző házára, vagy a szolid motívummal dekorált garázsára, de ami nálam mindent vitt a filmben az a kanapé műanyag védőborítása. Azt is hihetnénk, hogy mindez csak filmes túlzás volt, de nem. Megmutatom, milyen ez a ház a valóságban, és azt is, hogy hogyan tudod elkerülni az ehhez hasonló esztétikai környezetszennyezést.

Az ingatlan Torontóban található, és éppen eladó, így aki háztűznézőbe megy, kapásból ebbe a három az egybe előtérbe jut be. Benne egy műanyag bejárati, egy Kádár-korszakot idéző beltéri ajtóval és egy XIV. Lajos korabeli fésülködő asztallal. Nem, ettől még nem lesz eklektikus a környezet. A nappali is több sebből vérzik, de most vegyük csak a dohányzóasztalt. Szerinted ezt a kanapéról ki éri el? A hálószobai függönyön pedig az sem segít, hogy a földig ér, de a karnistartó konzol is túlzás. Az alagsorban is folytatódik az elérhetetlen dohányzóasztal problematikája. Nem úgy a többi bútor esetében, amiket itt összezsúfoltak, pedig akkora a helyiség, akár egy bálterem. A kőfalról meg a rajta lévő paszományról inkább nem mondok semmit. A konyha is mellőz minden praktikumot, amiből egyébként kettő is van a házban. De a túldíszített csempe és mennyezet miatt ez sem sokkal jobb. Most pedig jöjjön néhány hazai gyöngyszem, amit szintén kerülj el. Hogy ez az erkély miért került fel a listámra, azt talán nem szükséges magyarázni. Itt pedig a rengeteg stukkóra nem lehet mentség, hiszen ez nem egy kastély, hanem egy lakás. Ráadásul műanyag beltéri ajtóval és laminált padlóval. Ebben a fürdőszobában pedig semmi nem ömlött ki a padlóra. Ez a mintája. Csak kérdem én, miért?

Arról már egy korábbi videómban beszéltem, hogy mi a véleményem a hűtőmágnesekről, ide be is linkeltem. Itt ugyan nem tettek a hűtőre, de van helyette boci mintás matrica, és mögötte egy leopárd mintás fal. Hát akkor már inkább a hűtőmágnes. Az ehhez hasonló naptárak sem elegánsak egy falon, maximum egy műhelyben. Továbbá egy ilyen kandallóra támasztott ajtónak sincs létjogosultsága, hacsak nem a Mátrixban vagyunk. A sort még bőven lehetne folytatni, de ha már a kanapéval indítottam, azzal is zárom a kört.

Ha te sem egy pléddel, vagy egy szőnyeggel szeretnéd a bútoraidat megvédeni a szennyeződésektől, akkor kattints a bionkban lévő linkre, és találd meg két perc alatt álmaid kanapéját, a kvízünket kitöltve.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered