5 látványos lépcső dekorálási ötlet

0 darab hozzászólás

Mit gondolsz, melyik az a terület, amelyiket a leggyakrabban hanyagolják el az emberek a lakásukban? A sarkok után a lépcsőket, így most ennek a dekorálásához adok néhány használható ötletet.

Na persze nem ilyen elvetemültet, és ilyenre se bíztatok senkit. Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy karaktert adj a lépcsődnek, ha a homloklapot lefested, azaz az egyes fokokat összekötő függőleges elemet. A grafománok akár szavakat vagy számokat is felírhatnak ide. A kreatívabbak a kedvenc könyveik gerincét is ráfesthetik. De lehet kettő az egyben lépcsőd is, ami egyúttal könyvespolc is. Nem csak a lépcsőt, de a mellette futó falat is ki lehet emelni egy texturált burkolattal. Vagy egy mutatós tapétával. Egy nagyobb méretű műalkotás vagy egy tükör is díszítheti a lépcsőfeljárót. Utóbbi azért is jó ötlet, mert ezek a helyek általában ablaktalanok. Egy tükörrel azonban javíthatunk a fényviszonyokon. Személyessé teheted a lépcsődet egy galériafal kialakításával is, amihez most adok is egy kis segítséget. Ehhez a lépcsővel párhuzamosan jelölj ki egy képzeletbeli vonalat. Méghozzá úgy, hogy a lépcsőfok és a leendő képed felső széle között körülbelül 130 cm hely legyen. Ahova ezen a módon felrakhatsz néhány 60x90-es képet. Ha több különböző méretűt szeretnél itt elhelyezni, akkor azokat felrakhatod ilyen alakzatban. Vagy akár így is. Aki pedig nem retten meg az egészen formabontó ötletektől, az ezen a módon adhat a cipőinek egy második életet.

További hasznos lakberendezési tippekért kövess minket, vagy nézz szét áruházunk inspirációs oldalán. Találkozunk a következő videónkban is.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered