A világ 5 legdilisebb madara

0 darab hozzászólás

Hangja, akár a géppuska, és olyan buta, hogy többször is nekimegy az üvegablakoknak. Ez csak néhány azon tulajdonságok közül, melyekkel a világ öt leghülyébb madara rendelkezik, akik közül az első helyezettől szerintem te is kifekszel.

Listánk ötödik helyezettje a vörös kardinálispinty. Nagyon szép madár, de nem az IQ-járól híres. Mivel kifejezetten szeret olyan helyekre repülni, ahova egyébként nem tud, üvegablakokba, fotocellás ajtókba, de míg más madarak tanulnak ebből, ő nem. Egymás után többször is nekirepül. Őt követi a Kakapó, vagy más néven bagolypapagáj. Aki már kétszer is megnyerte az új-zélandi év madara szavazást. Így idén szegényt diszkvalifikálták, hogy a verseny ne laposodjon el. Mivel hasonlóan a dodóhoz, eredetileg neki sem volt természetes ellensége, így nem tanult meg a támadások ellen védekezni. Ahelyett, hogy elmenekülne, ha veszélyt szimatol, a kakapón lefagy, mint a Windows. Így ragadozók jelenlétében igen magas a halálozási aránya. Az Ékfarkú lile is a zsákmányállatok hirdetőtáblája. Ha szembesül a veszéllyel, nem repül el, mint más normális madarak, hanem fel-alá billeg. Ráadásul a földre építi a fészkét. Hát mi ez, ha nem svédasztal egy ragadozó számára? Ezt a hülyeségét némileg kompenzálja a fiókáival szemben tanúsított védekező magatartása. Ha egy ragadozó a fészek közelében van, sikoltva rohan felé, és úgy tesz, mintha eltört volna a szárnya.  A Nagy Britanniában őshonos Vékonycsőrű víztaposó, bár csak akkora, mint egy veréb, kishitűséggel nem vádolható. Ő a második legnagyobb vonulási távolsággal rendelkező madár a világon. Azt gondolhatnánk, hogy a madarak nem utaznak nyugatra, mert nehéz átkelni az Atlanti-óceánon, de ehhez a felismeréshez legalább egy átlagos madár agya kellene. Nem csoda, hogy az utazás során magas a halálozási aránya.  Az abszolút csúcstartónk azonban őkelme. Ez a dinoszauruszokra hajazó jószág egyszerre a legbutább és a legbájosabb madár a világon. A Papucscsőrű madár, Kelet-Afrika őslakosa. Fogságban és természetes élőhelyén is nagyjából 36 évet él, melynek nagy részében olyan, mintha beszívott volna. Egy szép nap nála úgy kezdődik, hogy elkezd álmodozni. Még akkor is elmerül a gondolataiban, ha az étel ott van közvetlenül előtte. Mindemellett végtelenül udvarias madár. Ha egy ember meghajol előtte, megadva neki a tiszteletet, ő is ugyanígy tesz. Sőt, még ennél is tovább megy. Kitép magából egy tollat és odaadja ajándékba, aminél már csak az meghökkentőbb, ahogy udvarol. Ilyenkor a hangja pont olyan, mint egy sorozatot leadó géppuskának. Ha pedig sikerült becserkésznie az asszonyt, az csak addig érdekli, amíg összehozzák az utódokat. Akik közül az elsőnek született gyakran addig bullyingolja az eleségért való küzdelemben a kisebbet, míg az kimúlik. Mert bár anyu jó vadász, akinek meg sem kottyan egy hal, vagy egy vadkacsa elejtése, nem ritkán fordul elő vele, hogy órákig áll a zsákmányt lesve. Amiről sokszor kiderül, hogy csak egy darab fa. Nem csoda, ha ezután úgy szétveti az ideg, mint azokat az embereket, akik kinéztek maguknak egy bútordarabot, ám amikor hazavitték, csak akkor jöttek rá, hogy az áruházban jobban mutatott.

Ha te el szeretnéd kerülni az ilyen melléfogásokat, akkor azt tanácsolom, hogy mielőtt kiadnál egy rakás pénzt egy bútorra, kattints a bionkban lévő linkre és jelentkezz hozzánk ingyenes online lakberendezési konzultációra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered