5 konyhatervezési HIBA

0 darab hozzászólás

Tudod, hogy mi az az öt konyhatervezési hiba, ami úgy nyírja ki a konyhádat, hogy észre sem veszed. Most ezeket mutatom be.

Az első a konyhasziget, illetve ha valaki ide tervezi be a mosogatót. A gond csak az, hogy a konyhasziget általában a helyiség fókuszpontja. És vajon ki szeretné reflektorfénybe helyezni a mosatlan edényeit. A mosogatót a legjobb az úgynevezett tisztasági zónában elhelyezni, a mosogatógép és a hulladéktároló mellett. A következő, amire kevesen fordítanak figyelmet, azok a dugaszoló aljzatok. Van, ahol még jól ki is emelik őket, pedig ezek nem részei a dekorációnak. A legjobb ezeket láthatatlanná tenni. Elrejthetők egy konyhapultba süllyesztve, vagy a konyhai hátlappal megegyező színűre festve, így egyáltalán nem lesz feltűnő. Az is megjárja, ha a felső szekrények alá kerülnek beszerelésre. Bizonyos esetekben pedig a fiókokban is megbújhatnak. Értelemszerűen ezek elsősorban nem a konyhagépek áramellátását célozzák meg, de így észrevétlenül lehet tölteni telefonokat, tableteket. A harmadik leggyakoribb hiba, amivel szinte minden nap lehet találkozni egy lakberendezős csoportban, az ez. Vagyis amikor a tűzhely és a mosogató egymástól helytelen távolságra kerül beépítésre. Egy lakókocsiban ezt még értem. De arra már végképp nincs mentség, amikor egy lakásban nem csak egymás mellé kerülnek, de a tűzhely alá beépítésre kerül még egy mosogatógép is. Hát nem ez a legjobb módja a hatékony helykihasználásnak. Akinek ilyen elrendezésű a konyhája és szereti, az többnyire azért van, mert ezt szokta meg. Vagy nincs ettől eltérő tapasztalata, hogy milyen lehet főzni egy ergonomikus kialakítású konyhában. Ahol a konyhatechnológia okán a főzőlap és a mosogató között elegendő szabad hely áll rendelkezésre az alapanyagok előkészítésére. És ahol a tűzhely közelében található egy olyan fiók, ahol a főzés közben szükséges eszközök, illetve fűszerek könnyen hozzáférhetőek. Nagyon sok konyhában a felső szekrények nem érnek a mennyezetig, ellenben a tetejük egy raktár. Sokkal praktikusabb mennyezetig érő faliszekrényeket választani, pláne egy kis konyhában. És a végére hagytam az egyik legfontosabb pontot. Új konyha esetén elsőként a konyhai berendezéseidet választ ki, és csak utána a konyhaszekrényedet. Bizonyos készülékek ugyanis kiegészítő elemeket, illetve speciális bekötéseket is igényelnek, ami nem integrálható akármilyen konyhaszekrénybe.

A jó hír az, hogy nálunk nem csak a konyhaszekrényedet, de a belevaló professzionális konyhai gépeket is megveheted. Ha pedig biztosra akarsz menni a konyhád kialakítását illetően, akkor kattints a bionkban lévő linkre, és iratkozz fel ingyenes online konyhatervezési workshopunkra, vagy ugyanitt ingyenes konyhatervezésünkre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered