A TOP 6 LAKÁSFELÚJÍTÁSI BAKI

0 darab hozzászólás

A lakásfelújítás, öröm. Csak van, hogy nem neked, hanem a vállalkozónak. Megkockáztatom, vagyunk egy páran, akik ezt a megállapítást már saját tapasztalatból ismerjük. Viszont van egy jó hírem, a hibákból lehet tanulni. Összegyűjtöttem neked a leggyakoribbakat, és remélem, hogy te még el tudod őket kerülni.

Létezik a lakásfelújításnak az a formája, amit leginkább a hormonok irányítanak. Olyan mondatok formájában lehet tetten érni, minthogy frissítsük fel a lakást. Ezek mögött általában nincs átgondolt koncepció, csak pillanatnyi vágya, ami gyakran torkollik idő előtti vásárlási lázba, miközben még azzal sem vagyunk tisztában, hogy a felújításnak mik az egymást követő lépései. Nagyon fontos, hogy aki felismeri magán ezeket a tüneteket, az vegyen egy mély levegőt, és tudjon ellenállni az áruházak csábításának. És mielőtt bármit tenne, írja le, hogy mit tervez. Jó, ha az embernek vannak barátai, akik boldogan segítenek, de ez többnyire nem egy komplett felújítási projektre vonatkozik. Nem azért, mert nem akarnak segíteni, hanem mert többnyire még a sajátjukra sem tudnak elég időt szakítani. A családra támaszkodni is kockázatos, mert őket még felelősségre sem vonhatod, ha nem abban a tempóban dolgoznak, mint ahogy azt te elképzelted. Összegezve az ingyen munka gyakran drágább. Ha egy szakember azzal az indokkal kér tőled előleget, hogy abból a szükséges alapanyagokat megvehesse, az azt jelenti, hogy nem dúskál megrendelésekben, ami pedig arról is árulkodhat, hogy valamiért senki sem tart igényt a munkájára. Az már nem a te dolgod, hogy az okokat felderítsd. Keress olyan szakit, aki nem rest az alapanyagokba befektetni és minden munkára köss szerződést. Ez nem a bizalmatlanság jele, hiszen ez nem csak téged véd, hanem a vállalkozót is. A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha abban bízol, hogy ha te rendesen végzed el a munkádat, akkor bizonyára így tesz más is. Hatalmas tisztelet a kivételnek, mert ilyen is akad. De ha azt szeretnéd, hogy a dolgaid flottul menjenek, akkor összesen két választásod van. Kénytelen leszel egy kicsit minden munkához érteni, és aktivizálnod kell a benned szunnyadó projektmenedzsert, vagy a munkálatokat egy generálkivitelezőre, egy lakberendezőre célszerű bízni. Sokan úgy gondolják, hogy nem kell ahhoz lakberendező, hogy a lakásukat felújítsák, mert konkrét elképzeléseik vannak. De vajon arról is, hogy a tévhittel ellentétben mit csinál egy lakberendező? Van, aki azt gondolja, hogy ezt, pedig a munka java erről szól. Amikhez javarészt ilyen szoftvereket használ, és sokuk komplett brigáddal dolgozik. Így neked már sem összeverbuválni, sem összehangolni nem kell a szakembereket. Megspórolhatsz magadnak egy rakás pénzt és időt, hogyha összeírod, mire is van szükséged, és azt megpróbálod egy helyen beszerezni. Bármit is vásárolj, mérj! Ebben az időszakban mérőszalag nélkül be se térj egy áruházba.

És végül jól nézd meg, hogy hol veszed meg a bútoraidat a felújítás után. Az sem árt, ha a kérdéseddel van kihez fordulni. Nálunk az ügyfélszolgálatra nem kell fél órát várni.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered