A legolcsóbb és legszebb karácsonyi dekoráció: A fény.

0 darab hozzászólás

- Tudod, hogy mivel tudod a legolcsóbban, ugyanakkor a leghatékonyabban dekorálni karácsonykor az otthonodat? A fénnyel! Ehhez mutatok most néhány kültéri ötletet.

Kezdheted azzal, hogy a bejárat környezetét megvilágítod például így. De egy fényfűzér segítségével még egy kerékpár is dekorációs elemmé válhat egy verandán. Rakhatsz a bejárat mellé egy-két megvilágított cserepes fenyőt, elég fenyő sem kell hozzá, megteszi bármilyen bukszus. Ám ha olyan szinten vagy antikertész, hogy már csak üres cserepeid maradtak, akkor csak tűz bele néhány elemes világító csillagot. A profibbak már tudják, hogy a fénnyel rétegezni is lehet. Azaz megvilágítható vele a mennyezet egy szakasza, egy ajtódísz, majd egy ajtó előtti elem. Azáltal ugyanis, hogy a fény több irányból érkezik, mélységet ad a térnek, és sokkal elegánsabb lesz az összhatás. Ne éljek meg attól se, hogy nagyobb területeket is bevilágíts. Gondolj csak az átjárókra, egy előkertre, falakra, sövényekre és korlátokra, amikre könnyedén rádobhatsz egy hálós fénytűzért. És így nem csak időt takarítasz meg, de a fény egyenletesen is oszlik el, ami rendkívül kellemes hátteret biztosít a szemnek.

Amire ügyelj a fények kiválasztásakor, az a fénynek a színe és a tónusa. Ha meglátta boltok polcain színes égősorokat, menj csak tovább. Nem kell neked. Ezerszer jobban jársz egy sima fehér égősorral. Ha hangulatos otthonos hatást szeretnél elérni, akkor meleg fehér fényfüzért vagy dekorációkat válassz, melyek között találhatsz már egészen vállalható rénszarvasokat is, de a trendvonatra felültek már a pingvinek is. Amiket itt hideg fehér fényben látsz, amitől téli csodaország hatásuk van.

Akik ennél visszafogottabb dekorációra esküsznek, azoknak kiváló alternatíva lehet, néhány elemes tömbgyertya, amivel ízlésesen lehet dekorálni egy ajtóhoz vezető utat vagy lépcsőt, ráadásul szuper biztonságosan. Ha vannak a kertedben fák, azoknak a törzsét is körbetekerheted fényfüzérekkel. Ráadásul ez azért is jó ötlet, mert karácsony után sem kell leszedned, hiszen a nyári estéken is nagyon hangulatos tud lenni egy ilyen megvilágítás.

Legközelebb beltéri dekorációs ötletekkel jövök, ha eddig még nem tetted meg, kövess minket, hogy arról se maradj le.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered