A Hawaii-szigetek katasztrófájának rejtélye

0 darab hozzászólás

Mintha csak egy hollywoodi katasztrófafilm egyik jelenetét látnánk itt. Pedig ezek a képkockák arról a Hawaii szigetcsoportról, azon belül is Mauiról készültek, ami ilyen volt a nemrég bekövetkezett természeti katasztrófa előtt, és ilyen, amikor a lángok szinte a semmiből felcsaptak. Aminek a látképe a végzetes napot megelőzően még így nézett ki. Így pedig utána. A képeket elnézve a döbbenetet követően azonban sokaknak feltűnt néhány igen szokatlan rejtély. Hogy például a szigetek kék emblematikus napernyői, valamilyen megmagyarázhatatlan módon megúszták a tűz pusztítását. És nem csak a napernyők, hanem például ez a gépjármű is, miközben körülötte mind kiégett. Vagy itt van ez a virágtartó. Akárcsak Oprah és több más híresség háza is, mely tárgyaknak egyetlen közös tulajdonsága van. Az, hogy egytől egyig kék színűek.

És ha ez még nem lenne elég az összeesküvés-elmélet kedvelőinek, akkor itt van a Simpson család, akik egy hat évvel ezelőtti epizódban ezt a katasztrófát is megjósolták. Ahol csak a kék napernyők nem estek áldozatául a minek is? A lézertámadásnak. A lézerfegyverek ugyanis tény, hogy különböző hullámhosszra programozhatóak. Így történhet meg, hogy adott esetben a kék színű tárgyakban nem tesznek kárt. És mely színt előszeretettel használják különféle szervezetek védelmi célzattal. Többek között ezen okok miatt sejtenek sokan a tűzeset mögött egy tervezett támadást, mely konteót csak tovább erősíti, hogy Mauin a 80 szirénából egyetlen sem szólalt meg a közelgő veszélyre figyelmeztetve. Az évszázad erdőtüzére azonban ennél egyszerűbb magyarázat is van. A tűz gyors terjedésének egyik fő oka a közelben tomboló tornádó és a gyorsan lángra kapó aljnövényzet, mely nem őshonos, hanem csak utólag betelepített. És melynek veszélyeire egy esetleges tűzeset kapcsán már korábban felhívták az illetékesek a figyelmet. A szirénák pedig azért nem szólaltak meg, mert a hatóságok félelme az volt, hogy ha azokat bekapcsolják, a helyiek azt hiszik, hogy árhullám közeledik, és a protokollt követve felmenekülnek a magaslatokra, ahol pont a legnagyobb lángok tomboltak.

Ez a ház pedig, melynek képe futótűzként terjedt a neten, nem is Oprahé. És sok más épület is csodával határos módon megmenekült a katasztrófától. Például ez a piros tetős ház is, mely láthatóan ellenállt a tűznek, akárcsak az általunk forgalmazott kárpitozott bútorok, melyek akár hiszed, akár nem, nem csak a szennyeződéseknek, baktériumoknak, vírusoknak vagy a kisállatok támadásainak ellenállóak, de igényeid szerint akár tűzálló bútorszövettel is készülhetnek.

Ha neked pont egy ilyen strapabíró bútorra van szükséged, akkor kattints a bionkban lévő linkre és jelentkezz ingyenes online ülőgarnitúra tervezésre.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered