A halhatatlanság kódja

0 darab hozzászólás

Mit szólnál hozzá, ha legközelebb, amikor a főnököd vagy egy családtagod felhúz valami baromsággal, ahelyett, hogy felrobbannál, a stresszkezelésnek azt a módját választanád, hogy egyszerűen megfiatalodsz. Kapaszkodj meg, létezik olyan élőlény a Földön, aki megcsinálja, és ezzel kicselezi a halált.

Ennek hallatán valószínűleg nem egy medúza jutott az eszedbe. Sőt, ha róluk van szó, akkor legtöbben csak odáig jutnak, hogy kecsesen lebegnek az óceánban, aztán jól megcsípnek. Pedig sokkal többre is képesek, köztük egy olyan bravúrra, amitől azt hiszem le fog esni az állad. Létezik olyan példánya is, ami akkorára megnő, akár egy kék bálna. Igen, ő az, az Oroszlánsörény medúza. És jóval idősebbek a dinoszauruszoknál. És az vajon már megfordult a fejedben, hogy hogy nézhet ki egy bébi medúza? Hát így. Az is kiderült, hogy bár nincs agyuk, még a rém egyszerű ideghálóikkal is képesek egy csomó olyan viselkedést produkálni, amit korábban mindenki lehetetlennek tartott. Amikor elfárad, pont azt csinálja, amit te elálmosodik. Ilyen cuki, amikor alszik, de ha nem alussza ki magát éjjel, mert valaki nem hagyja, akkor pont olyan lomha, mint te. Ez a példány arra is képes, hogy egy kémiai folyamaton keresztül fényt bocsásson ki. Hát milyen menő már? De ami mindent visz, az a Turritopsis dohrnii. Ha megsérül, stressz éri, vagy simán csak éhes, nem kezd el jajveszékelni, mint mi, hanem egyszerűen időutazóvá válik, és visszafiatalodik. Azaz a medúzából polippá változik. Ez kb. olyan, mintha a pillangóból hernyó, belőled meg ha nem is a szülei fejében egy gondolat, de legalábbis csak egy kisiskolás lenne. És ezek között a stádiumok között oda-vissza képes a végtelenségig mozogni. Ez pedig nyilván leesett azt jelenti, hogy kvázi halhatatlan, mely elképesztő tulajdonság kiaknázására az orvostudomány mellett a Google is lecsapott. A medúza genetikai kódját spanyol kutatóknak már sikerült megfejteniük. Ahol azt találták, hogy a genomjában olyan eltérések vannak, melynek köszönhetően a sejtjei élettartama a végtelenre nő. A Google pedig 2029-re ígéri, hogy megfejti, mi emberek hogyan lehetünk örök életűek. Ezt nanobotokkal tervezik elérni, melyek milliárdjai a vérünkben keringve a vérplazmák megfiatalításával érnék el, hogy ne öregedjünk. Hogy ez a csoda 2029-re megtörténik-e, az majd kiderül. De egy másik csodának akár már most is szemtanúja lehetsz. A Farkasgyepű melletti Pisztrángos-tóban ugyanis megtalálták ezt a csodás teremtményt. Pontosabban annak édesvízi fajtáját, mely köztudottan csak a legtisztább vizekben jelenik meg. Nem mellesleg ennek a helynek különleges energetikája van, ezért bármilyen évszakban érdemes ide kirándulni.

Ha messziről érkeznétek ide, és ezt a klassz energiát a nap végére sem szeretnétek elveszíteni, akkor jó szívvel ajánlom nektek a Csurgói Vendégházat, ahol megszállhattok. Ahol rajtatok kívül nem lesz semmi más, csak Marco Mobili bútorok.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered