SHREK- 5 titok, amiről sejtelmed sem volt

0 darab hozzászólás

Te tudtad, hogy valójában kiről mintázták Shrek karakterét? És mit szólsz hozzá, ha azt mondom, hogy Szamár sem éppen az, mint akinek gondolod. Hihetetlen, de éppen most 20 éve mutatkozott be a Shrek 2. Jövőre pedig érkezik az ötödik rész. Így ennek alkalmából lerántok öt olyan titkot erről a filmről, amiről még sejtelmed sem volt.

Kezdve azzal, hogy Shrek történetét még 1990-ben írta meg ez az amerikai karikaturista. De tudod, hogy ki adta a valódi ötletet karaktere megszületéséhez? Maurice Tillet, egy orosz származású francia pankrátor, akinek 20 éves korában vett nem várt fordulatot az élete. Egészen addig egy szőke hajú, angyalarcú, elbűvölő jellemű fiú volt, aki mérnöki végzettséget és jogi diplomát is szerzett, de különös betegsége miatt egyiket sem tudta gyakorolni. Ekkor figyelt fel rá egy edző, és így kezdődött el 1930-ban ökölvívó karrierje, amit az akromegáliának köszönhetett. Annak a betegségnek, melynek oka legtöbbször az, hogy az agyalapi mirigy kórosan sok növekedési hormont termel, ami miatt felnőttkorban nőni kezd minden, ami nőni tud. Megnagyobbodik többek között az orr és a fül, megnőnek a kezek és a lábak, az orr kiszélesedik, a szemöldökív és az állcsont kidomborodik. Egyszóval az ember elshrekkesedik. De nem ő az egyetlen karakter, akit a filmben másról mintáztak meg. Farquaad nagyúr karaktere sem a véletlen műve. Őt a Walt Disney egykori vezérigazgatójáról másolta a film producere, Jeffrey Katzenberg, aki ezzel a fricskával akarta kifejezni, hogy mennyire utálja a főnökét, aki ezért a húzásért később ki is rúgta. Szamár pedig a pályafutását nem szamárként kezdte, hanem Pinokkió legjobb barátjaként, aki az eredeti Pinokkió filmben néhány kisfiú társaságában meghívást kapott ebbe a vidámparkba, ahol próbára téve a jellemüket elsőként szivarokat szórtak nekik, mintha azok csak cukorkák lennének, és arra biztatták őket, hogy italozzanak és dohányozzanak kedvükre. Majd miután látták, hogy nem álltak ellen a kísértésnek, büntetésképpen a beszédképességétől nem megfosztva szamárrá változtatták, majd bezárták és eladták őket. Lampwicket Szamár szerepében ennek a nőnek, ami még istenes büntetés volt ahhoz képest, ahogy ez a mackófamília járt. Mert itt az anyamedve nem pont az elképzelései szerint nyújtóztathatta ki magát, szemben Shrekkel, aki jócskán feladta a leckét a film készítőjének ezzel a dagonyázós jelenettel, mert Kandúr szőrzete után ennek a wellnessezésnek a megalkotása volt a második legnagyobb kihívást jelentő feladata a produkciónak. De amiről elképzelhetetlen volt, hogy a filmből kihagyják.

Mint ahogy a kényeztetésről neked sem kell lemondanod, mert most megnyerheted ezt a hatalmas, 70.000 forint értékű Beauty csomagunkat. Ehhez csak kattints a bionkban lévő linkre, és pörgesd meg a Marco Mobili szerencsekerekét a Messengerben a "kezdés" gombra kattintva. Siess, le ne maradj, mert főnyereményünket bármikor kipörgethetik, és ez a szerencsés lehetsz akár te is!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered