Macska a lakásban? 8 bútormentő ötlet

0 darab hozzászólás

Akinek van macskája, az tulajdonképpen tudja, hogy bennünket ért a megtiszteltetés, hogy egyáltalán a gazdái lehetünk. És csakis a mi kedvünkért kel fel hajnali négykor, hogy a kanapén körömkoptatásba kezdjen. Oké, tönkre vágtam a kárpitot. Neked már semmi sem elég jó. Ismerős helyzet? Kriszta vagyok. A Marco Mobili Bútoráruház Lakberendezője. És most elárulom, hogy a macskád ezt egyáltalán miért csinálja, és hogy hogyan tudod a bútoraidat megmenteni a körmeitől.

A körömkoptatásnak alapvetően két oka van. Így szabadul meg az elhalt körömrétegeitől, és közben a lábujjai közötti illatmirigyekkel nyomot hagyva leírja a hozzád fűződő szenzációs viszonyát. A koptatásról leszoktatni műtéttel? Létező eljárás, de nem javaslom. Ez felér egy komplett macskátlanítással és mentálisan is óriási károkat okoz. Ezzel csak a technikai problémát oldottad meg. A mentális tevékenység ugyanis nem függvénye a körmök hosszúságának. Ettől még ugyanúgy ki fogja kezdeni a bútorodat, legfeljebb ritkábban. Permetezd be az érintett bútort citrusfélékkel, vagy csavarj köré alufóliát. Mindkettőt utálni fogja. A többszintes menő macskaházakat akár el is felejtheted, ezeket nem macskák tervezték. Könnyen lehet, hogy egy mezei kartondoboz lesz az ő Mekkája. A körömkoptató ne olyan anyagból készüljön, mint az a bútorod, amin általában körmöt élez. A jóga matracodra nem mehetek, de ha a kaparófára van ráerősítve ugyanaz a cucc, akkor meg igen. Te most szórakozol velem? Az életben nem fogja megérteni, hogy az egyik helyen miért szabad, a másikon meg miért nem. Lehet, hogy baromi jól mutatna a kaparófa a sarokban, de téged is csak büntetésből állítottak oda be gyerekkorodba, szóval oda inkább ne. Ott lesz jó helyen ahol többet tartózkodik, vagy ahol eddig a bútoraidat kezelgette. Lehet, hogy neki a vízszintes, más macskáknak a harminc fokos, megint másoknak a függőleges lesz a  megfelelő kaparófa. Ez teljesen egyéni, ki kell tapasztalni. A macskagyökér a cicák viagrája, teljesen bekattannak tőle. Amennyiben ezzel bedörzsölöd a kaparófáját, gyakran fog odalátogatni.

Ha pedig tuti biztosra akarsz menni, jó ha tudod, nálunk számos kanapé kapható kisállatbarát szövettel. Ezek nemcsak a vírusoknak, baktériumoknak, atkáknak, de a cicák karmainak is 100%-ban ellenállnak. Íme néhány cicabarát kanapénk, ám ha továbbiakra is kíváncsi vagy, nézz szét áruházunkban.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered