Kell-e SPÁJZ az otthonodba? +4 ötlet

0 darab hozzászólás

A közvélekedés szerint egy családi ház nem nélkülözhet egy éléstárat. Ám régen olyan konyhát sem találtunk, ahol ne lett volna legalább egy gyúródeszka. Azóta eltelt pár évtized, és nemhogy fa gyúródeszka, de egy ilyen bonyhádi zománcos bödön hallatán is csak keveseknek csillan fel a szeme. Egyszóval, ez is olyan csak, mint a spájz, jó, ha van, de azért van nélküle élet. Kriszta vagyok. A Marco Mobili Bútoráruház Lakberendezője. És most abban a kérdésben segítek, hogy kell-e egyáltalán neked spájz, és ha igen, akkor milyen az otthonodba.

Ez alapvetően két tényezőn múlik, az otthonod hőszigetelésén és a szokásaidon. A spájznak olyan helyiségnek kell lennie, ami rendelkezik ablakkal vagy valamilyen szellőzéssel. Ha nincs szellőzése, akkor nem spájz, tehát passzív házba vagy egy szuper jól szigetelt házba teljesen felesleges betervezni, hiszen a spájz lényege a hűvös levegő. Ha a hőmérséklet nem akadály, akkor fontos szempont, hogy hol élsz. Ha egy bevásárlóközpont csupán egy ugrásra van, akkor nagy tételben történő bevásárlásra aligha lesz szükséged. Ekkor egy ilyen keskeny szekrény is elég lehet az élelmiszerek tárolására. De megbújhat ilyen trükkösen egy műalkotás mögött is. Vagy a hűtőszekrény mellett egy ilyen kihúzható tárolóban. Ha azonban vidéken élsz távol az üzletektől, akkor valószínűleg ritkábban, de nagyobb tételben vásárolsz, ekkor szükséged lehet egy spájzra. És akkor is, ha a kertedben nem csak fű nő. Újabb érv a spájz mellett, hogyha sok háztartási kütyüd van, hiszen ezeket sem tárolhatod örökké a konyhapulton. Ez esetben jó ötlet lehet egy ilyen rejtett spájz, aminek az ajtaja a konyhaszekrényed egyik frontja mögött bújik meg. És igen mutatós.

Ha éppen az új konyhád kialakítását tervezed, akkor ne feledd, nálunk meg is tervezheted. A kiválasztott konyha márkájától függően még egy 3D-s konyhatervet is hazavihetsz. Ha pedig nem szeretnél lemaradni további hasznos lakberendezési tanácsainkról, akkor kövess minket!

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered