Így rendezd be a konyhát, ha szinte sosem főzöl!

0 darab hozzászólás

Láttad már Kendall Jenner elhíresült uborkaszeletelős videóját? Ha eddig még lett volna afelől kétséged, hogy a hölgy nem a konyhában éli ki magát, akkor nézd meg, hogy fogta meg a kést meg az uborkát. De nem kell ilyen példáért az USA-ig rohannunk. Itthon is láttunk már olyan hírességet a tévében, akinek a sütőjében még ott lapult a garancialevél érintetlenül, egy évvel azután, hogy beköltözött a lakásába.

Egy konyha kialakítása általában azon a feltételezésen alapul, hogy ott sok időt fogunk eltölteni. De Kendall példáját is látva el kell fogadni, hogy nem mindenki tud vagy szeret főzni. És akinek ehhez nincs kedve, vagy nincs rá ideje, annak tök felesleges beruháznia egy bazi nagy hűtőbe, két sütőbe meg egy hatalmas konyhaszigetbe, mert a büdös életben nem fogja kihasználni. Nézzük meg, mi az, ami okvetlenül kell, ami jó, ha van, és ami totálisan elhagyható ilyen esetben a konyhádból. Konyhaszekrényre és mosogatóra persze szükséged lesz, de utóbbiból elég egy ilyen szimpla is. Mivel nem főzöl, így túl sok edényt sem kell tárolnod, aminek a helyére betervezhetsz egészen más dolgokat. Például egy ilyen keskeny borhűtőt. Vagy egy tárolópolccal kiegészítettet. De ha szerettek esténként a pároddal vagy a barátokkal chillezni, akkor mindjárt kettőt. Egy ilyen nagy hűtőszekrényre nem lesz szükséged. Bőven megteszi egy pult alá beépíthető, vagy egy ilyen fiókos, hiszen te nem fogsz benne csirkeaprólékot tárolni. Egy ekkora főzőlap sem kell, hogy foglalja a helyet a konyhapultodon. Elegendő lehet egy ilyen egy, vagy két főzőzónás. De választhatsz olyan mobil indukciós főzőlapot is, amit amikor éppen nem használsz, akár még a falra is felakaszthatsz. Na, erre tutira nem lesz szükséged. Mikróra annál inkább. Így ha megteheted, válassz 2 az 1-ben készüléket, ami mind a két funkciót tudja. Így ha idővel mégis megjönne az ihlet, akkor a készülék hiánya nem lesz akadálya a főzőkarriered beindulásának. Ha szeretsz kávézni, akkor minden kompromisszum nélkül betervezhetsz a konyhádba egy komolyabb, helyigényesebb kávégépet. Vagy kialakíthatsz egy kisebb kávézósarkot. Vagy akár egy ilyen látványosat is.

Egy a lényeg, tartsd észben, hogy a konyhád neked és nem a szomszédnak készül. Így ha elérkezik az átalakítás ideje és szükséged lenne segítségre, foglalhatsz hozzánk időpontot ingyenes konyhatervezésre. Légy nyugodt, a kollégáim már minden létező problémával találkoztak és a tiédre is lesz használható ötletük.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered