Így dekorálj díszpárnákkal!

0 darab hozzászólás

Néhány jól megválasztott díszpárna elképesztően fel tudja dobni a szobánkat. Összeállítottam egy gyorstalpalót a tökéletes párnánk kiválasztásához. Ivett, remélem, hogy te is itt vagy, mert te kommentben kértél tőlem segítséget.

Az első dolog, amit meg kell határozni, hogy egyáltalán milyen színű párnákat keress. Ugye? Ehhez nézz szét a szobádban és azonosítsd azt a két-három központi színt, amit ott találsz. Ezek a színek lesznek a színpalettád alkotóelemei. Arra törekedj, hogy a kiválasztott párnákban ezekből a színekből legyen valamennyi. És hogy mennyi díszpárnára lesz szükséged? Hát a férfiak egy része szerint már az egy is sok, de viccet félretéve, ezt valójában a szobád stílusa fogja meghatározni. Ha hagyományos stílusú az otthonod, akkor elsősorban páros számú párnában gondolkodj. Ezeket elhelyezheted a kanapé két végén. Ezután válassz két kisebbet, amit a másik kettő elé raksz, kissé eltolva. Ha azonban modern, eklektikus az otthonod, akkor a legjobb, ha páratlanul választod meg őket. Lehet akár öt teljesen különböző párnád is. Sokan azt gondolják, hogy az a jó, ha a párnák azonos méretűek, pedig valójában nem. Próbáld ki a 2-1-2 elrendezést, mint ahogy itt fent látod. Válassz ki két egyszínű párnát, majd kettő mintában eltérőt, és ezt az egészet középen zárt le egy téglalap alakúval. Ugyanannak az anyagnak a használata minden párnán kissé unalmas lehet. Sokkal jobb, ha anyagokban is különbözőek. Lehet kötött, bolyhos szőrme vagy bársony, mindegy, csak magukra vonzzák a tekintetet. Nemcsak a bútorokkal, de a párnákkal is meghatározhatod a szobád stílusát. Például egy élénk sárga párnával feldobhatsz egy egyébként melankolikusabb szobát is. Akárcsak a most divatos merész botanika stílusú nyomatúakkal. Tavasszal cseréld át a párnáid huzatát sárgára, élénkzöldre, ősszel és télen pedig sötétebb földtónusúra. És ami a legfontosabb, nyugodtan lép ki a dobozból, és bátran kísérletezz.

Addig is mutatok neked néhány olyan díszpárnát kínálatunkból, amik már a képeken is jól mutatnak, de látnád őket élőben.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered