Ezt még te sem tudtad a NUTELLÁRÓL

0 darab hozzászólás

Több minek a nemzetközi napját ünnepeljük februárban, amit még a Valentin nap tagadók is imádnak, és valószínűleg te is. A nutelláét, amiről még egy adónemet is elneveztek Franciaországban, és aminek épp most volt a hivatalos világnapja.

A nutellát Pietro Ferrero-nak köszönhetjük, aki 1946-ban elkezdte gyártani. Eredetileg nem is nutellának hívták, hanem Gianduja-nak, amit erről az olasz, bábjáték figuráról kapott. És amit kezdetben még csak nem is üvegekben, hanem 300 grammos tömbökben árusítottak. Később tégelyekben ezen a néven. A ma ismert változatát és hangzatos nevét azonban Pietro fiának köszönhetjük, aki növényi olajokat és a kakaóhiány miatt egyre több mogyorót ad a csokoládéhoz. Szám szerint 52 darabot üvegenként és ezzel a világ mogyorótermésének egynegyedét el is használja. A Nutella 160 országban kapható, és talán meglepő, de az USA-ban csak 1983 óta. Töretlen népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Németországban a 40. születésnapján tartották meg a világ legnagyobb nutellás reggelijét, ami be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. Tíz évvel később pedig egy limitált kiadású postai bélyeget is forgalomba hoztak a tiszteletére. De kapható már nutellás pulóver, különféle ékszerek, az igazán elszántak pedig még a körmeikkel is megüzenhetik a hitvallásukat. Úgy tűnik, a nutellára a fanokon túl a rablók sem tudnak nemet mondani. Az utóbbi években több teherautót is sikerült kirámolniuk, összesen 26 tonna rakománnyal.

De akad valami, ami a nutellának mégiscsak ellent tud állni. Ez pedig nem más, mint az általunk forgalmazott ülőgarnitúrák speciális szövetei, melyekről a mogyorókrém ilyen lazán letörölhető.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered