Ezt a sorrendet érdemes a LAKÁSFELÚJÍTÁS során követni!

0 darab hozzászólás

Tudtad, hogy a válás és a munkahelyről történő elbocsátás után a lakásfelújítás a harmadik a sorban, ami a leginkább kikészíti az idegeinket? Kaptam egy ilyen kérdést, így most megmutatom, hogy mire figyelj oda, milyen sorrendet kövess, hogy ne csak időt és pénzt, de egy kisebb idegösszeomlást is megspórolj magadnak.

Ez viccesnek tűnhet, de sokak számára még az sem tisztázott, hogy mi a felújítás valódi oka. Írd össze, hogy mi az, ami nem működik a lakásban, mi az, ami zavar benne téged, min szeretnél változtatni, és hogyha bármennyit költhetnél rá, akkor milyenné tennéd. Ez a lista abban fog segíteni, hogy menet közben is tudd, hogy jó vagy rossz irányba haladsz-e a felújítás során. A baj nem a számtalan igénnyel van, hanem azzal, ha nem tudsz sorrendet kialakítani. Az legyen a legfontosabb, hogy olcsón kijöjj a felújításból? Vagy hogy megnöveld az ingatlanod értékét, netán az, hogy túl legyél rajta minél hamarabb, írd fel valamennyit a listádra, fontossági sorrendben. Így lesz a végén olyan az otthonod, amiről majd elmondhatod, hogy annyiból jöttél ki, amennyit szántál rá, a végeredmény pedig majdnem olyan lett, mint amilyenre eredetileg tervezted. Ha minden munkafolyamatot nem is adsz ki a kezedből, azért a legfontosabbakat bízd szakemberre. De soha ne alapozz egyetlen elégedett véleményre. A görögök is nyertek foci VB-t. Szóval egy rossz szakembernek is lehet életében egyszer egy jó munkája.

És akkor most lássuk, hogy mi, mi után következik. Ha falakat tervezel áthelyezni, esetleg vezetékeket, csöveket cserélni, akkor első a bontás. Ha új válaszfalelemeket tervezel, mielőbb húzd fel azokat. Most jöhetnek az új nyílászárók, legyen az gáz, villany vagy víz, a hálózatokhoz hozzáférni komoly előkészítést igényel. Elsőként a vízvezetékkel kezdj. Mehet a vakolás, glettelés. A felületek előkészítettek, jöhet a csempe és a járólap. Ezen a ponton már túl vagy a nehezén, amihez képest a falfestés már csak egy kis wellness. Ha nem újakat vásároltál, akkor most kell a régi ablakkereteket lefestened. A padló lerakása nem jelent veszélyt a frissen mázolt falakra, úgyhogy nyugodtan időzítsd ide. A fűtőtestek is a festés után kerüljenek a helyükre. Jöhet a vízvezeték szerelő, hogy felszerelje a csaptelepeket. És végül jöhet a takarítás, amit érdemes az egyes szakmunkák közé is beiktatni, különben a végén nagyon nehéz dolgod lesz. És hogy meddig fog mindez tartani? Hát eddig, vagy még tovább.

Ha az új lakásba, új bútorokat is szeretnél, akkor pedig nézz szét áruházunkban, ahol a legtöbb bútorodat az otthonod adottságaihoz igazodva meg is tervezheted.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered