Ez a zene legyőzi a szorongásodat!

0 darab hozzászólás

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy létezik egy olyan zene, ami képes bizonyítottan 65 százalékkal csökkenteni a benned lévő negatív stresszt és a szorongást, méghozzá azonnal.

Az idegtudományokkal foglalkozó Mindlab szakértői, emberek egy csoportját arra kérték, hogy oldjanak meg kihívást jelentő rejtvényeket, miközben tíz különböző dalt hallgattattak velük végig. Köztük ezt a tudományosan megkomponált dalt, ami felülmúlta az összes többi tesztelt zeneszámot. Nyugtató hatása ugyanis a legfontosabb fiziológiai markerekre is kiterjedt. A hallgatók lassabb szívverést, alacsonyabb vérnyomást és csökkent légzésszámot tapasztaltak. És hogy ez a zene mitől olyan hatásos? Azon alapelvek miatt, amik egybevágnak a relaxációval. Azaz a dal percenként 60 ütemmel kezdődik, majd fokozatosan csökken le 50-re, amivel összehangolódik a szívverésed. Ezen kívül nincs benne ismétlődő dallam, ami lehetővé teszi, hogy az agyad teljesen kikapcsoljon, mert már nem próbálja meg megjósolni a soron következő taktust. A dal hossza sem véletlenszerű. Körülbelül 3-5 percet vesz igénybe, hogy a hatása érvényesüljön.

És most jön a legjobb rész, mert ezt ebben a videóban ki is próbálhatod. Ráadásul nem is akárhogyan, miközben a zenét hallgatod, az én szememen keresztül áruházunkat is bebarangolhatod. Méghozzá anélkül, hogy fel kéne onnan állnod, ahol most éppen vagy. Indulhatunk?

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered