Erre ügyelj, mielőtt FÜRDŐKÁDAT vásárolnál!

0 darab hozzászólás

Álomszép a kádad, csak éppen tíz perc, és kihűl benne a víz? Olvasnál, de elsüllyedsz benne, mint egy léket kapott csatahajó? Kínszenvedés takarítani? Ez csak néhány olyan kellemetlenség, amivel akkor szembesülhetsz, ha megvásárlásakor az elsődleges szempont az volt, hogy hogy néz ki. Most mutatok néhány kád típust és azt is elárulom, hogy mire figyelj a vásárlás előtt.

Az alkóv kifejezés nem a fürdőkád alakjára vagy méretére, hanem a telepítés módjára utal. Panel lakásokban tipikusan ezeket láthatod. Megfizethető és biztonságos, mivel alacsonyabbak és mélyek, hátrányuk, hogy nem túl dizájnosak. Ezek többnyire csak egy oldalukkal érintkeznek a fallal. Mivel térben van elhelyezve, a fürdőszoba dísze lehet. Kiválóan alkalmasak hosszabb időtöltésre. Ennek a kádnak tetemes a vízfelhasználása, ha csak nem akarsz néhány centi vízben vergődni. Elsősorban a krónikus betegséggel élők életét könnyíti meg ez a kád, mivel nem zárt a pereme. Szerencsére ma már kifejezetten esztétikus küllemmel is választhatóak. Nem kérdés, hogy ezek ma a legnépszerűbbek, de közel sem a legkényelmesebbek. Én például a saját testalkatom ismeretében nem ilyet választanék. A XVIII. századig visszanyúló vintage karmos kádak most élik reneszánszukat és nem véletlenül. Na, ezek piszok kényelmesek. De csak oda ajánlott, ahol bőségesen van hely a ki és beszállásra. Előbbi megszólalásig hasonlít a valódi kőre, utóbbi abból is készül. Egy ilyen kád örök darab. Ha másért nem, azért, mert ember nem lesz, aki kifogja emelni a helyéről, ha egyszer beépítették. Ha van, a kádaknak Rolls-Royce-ja, akkor az az Ofuro, ami egy japán áztató kád. Tradicionálisan cédrusból vagy vörösfenyőből készül. A nyakunkig felkúszó forró gőz miatt olyan élménnyel kecsegtet, mint semmi más. Ha pedig kedveled a függőágyakat és a szokatlan megoldásokat, akkor nézd meg ezt. Ezeket a kádakat előszeretettel helyezik a tér egy jól látható helyére, hogy bármilyen irányból beleszédülhess, szó szerint és átvitt értelemben is. Ebből dupla falut válassz, mert a szimpla könnyen meghajlik és nem lesz komfortos. Az olcsóbb, mint az akril, viszont porózus, könnyen besárgulhat, nem a legjobb. Ez hihetetlenül tartós, nem túl drága, hátránya, hogy rozsdásodhat, de könnyen javítható. Ezek eszméletlenül jól tartják a meleget, de a súlyuk miatt nem minden födémszerkezethez ajánlott. Na, így ne vásárolj kádat! A kádba ugyanis bele kell feküdni még a bemutatóteremben, hogy kiderüljön, elérje a végét a lábad. Van-e hely a könyöködnek, kényelmes-e a nyakadnak? Hidd el, megéri ezt a mutatványt végigcsinálni. Gondolj a peremekre, szegélyekre, csövekre, mindenre, ami kilóg. Tudod, hogy kád került vissza az üzletbe csak azért, mert nem számoltak a falon lévő csempe vastagságával?Rengeteg. Ha nem akarod egy szivárgás vagy dugulás miatt az egész burkolatot szétverni, akkor legyen egy ilyened. Ha ketten szeretnétek időt tölteni a kádban, középlefolyós típussal nagyobb lesz az élmény.

Ha ezekre az apróságokra odafigyelsz, megkímélheted magad egy csomó bosszúságtól és felesleges kiadástól. És így több pénzed marad eszméletlenül jó bútorokra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered