A 4 leggyakoribb TERVEZÉSI HIBA

0 darab hozzászólás

Sokan úgy gondolják, hogy a lakberendezéssel elég akkor foglalkozni, amikor a ház már készen van és csak be kell bútorozni. Holott a munka java a jó alaprajznál és a funkciók ismereténél kezdődik. Kriszta vagyok, a Marco Mobili Bútoráruház Lakberendezője és most a négy leggyakrabban előforduló tervezési hibát mutatom be abban a reményben, hogy te még elkerülheted.

Akár rendelkezel egy építészeti alaprajzzal, akár te magad skiccelted le egy kockás papírra, feltétlenül ellenőrizd le a méreteket. Nem egy olyan tervvel találkoztunk már, ahol a bútorok csak úgy érzésre lettek berajzolva, és ezután be sem fértek a lakásba. Hogy egy enteriőr végül milyen hangulatot áraszt, az majdnem jobban függ a világítástól, mint maguktól a bútoroktól. Ezt pedig csak akkor lehet jól megtervezni, ha nem csak nagyjából, hanem pontosan tudod, hogy melyik bútor hova fog kerülni. Ettől függ ugyanis a kapcsolóknak, a dugaszoló aljzatoknak nem csak a helye, de a száma is. Továbbá, hogy hova kerüljön például egy függőlámpa. Ha ennél profibb kialakításra vágysz, és ezeket sem szeretnéd mindenütt kerülgetni, akkor gondold át, hogy mit hol fogsz használni. Sokan kedvelik az egylégterű nappali konyhás megoldásokat. De ha ez a tér nem túl nagy, vagy téglalap alakú, akkor nagyon nehéz lesz bebútorozni. Ha nem szeretnéd egy bútorraktárban érezni magadat, akkor célszerű a teret tagolni. Manapság nagyon divatosak a szinte csak ablakból álló falfelületek. Ezek persze nagyon jól tudnak kinézni ott, ahol pazar a kilátás, de mindez nem mehet a funkció rovására. Sok esetben az ilyen helyiségeket nagyon nehéz bebútorozni.

Ha te nem szeretnél ehhez hasonló hibákba belefutni, érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki már minden létező problémával találkozott. Nálunk például a legtöbb bútorodat az igényeidhez igazodva és teljesen ingyen, velünk együtt meg is tudod tervezni.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered