0 komment / Közzétéve Mira Meszaros által

Végre itt a jó idő, ideje elővenni a kertész felszerelésünket. :)
Bemelegítésnek egy könnyű otthoni praktikát hoztam, amit akár hétvégén is elkészíthetsz.
Ki ne élvezné, ha minden nap csak egy karnyújtásnyira lenne az ebéd hozzávalói?
Most megmutatom, hogy hogyan legyen saját fűszerkerted a konyhádban.

Hozzávalók:

  • Befőttesüveg
  • Fűszernövény vetőmagok (Pl.: petrezselyem, bazsalikom, borsmenta, csilipaprika, koriander, kakukkfű, oregánó)
  • Föld

1. Töltsd fel félig a befőttesüveget földdel.

2. Ezután szórd a földre egyenletesen a magokat és temesd be.
3. Fedd le a befőttesüvegeket folpackkal, majd helyezd őket világos és meleg helyre (18-25 °C), pl. az ablakhoz közel.
4. Tartsd nedvesen a földjüket, de soha ne öntözd túl!
5. Vedd le a folpackot, ha a növények elérték azt.
6. Rendszeresen forgasd az üvegeket, hogy egyenletesen érje őket a fény.

 

Ugye, hogy milyen egyszerű? - Csak győzzük kivárni! :)

Jó kertészkedést!

0 komment

Írd le a véleményedet!

Minden üzenetet jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.